האשה שהקימה מפעל הייטק והצליחה לגבור על כל הקשיים
כבר בצעירותה עסקה טל קאופמן בספורט המעיד על אופייה. טל היתה אחת החלוצות בארץ בתחום הטריאטלון, ענף ספורט המשלב ריצה, שחיה ורכיבה על אופניים ומאפיין אנשים החלטים, ושיטתים אך גם כאלה עם יכולת התמדה לאורך זמן וסבלנות.
טל קאופמן צילום:יח"צ |
האשה שהקימה מפעל הייטק והצליחה לגבור על כל הקשיים
כבר בצעירותה עסקה טל קאופמן בספורט המעיד על אופייה. טל היתה אחת החלוצות בארץ בתחום הטריאטלון, ענף ספורט המשלב ריצה, שחיה ורכיבה על אופניים ומאפיין אנשים החלטים, ושיטתים אך גם כאלה עם יכולת התמדה לאורך זמן וסבלנות.
לאחר סיום לימודיה בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה עבדה כמהנדסת פיתוח. בשנים 2003-2004 עבדה בתעשיית הציפויים וגילתה עולם חדש ומעניין. כאחראית על בית מלאכה לציפויים נחשפה לציפוי מסוג פארילן וגילתה את תכונותיו המשובחות ואת התאמתו לתעשיות האלקטרוניקה, ציוד רפואי, תעשית התעופה והחלל, וציוד צבאי. הפארילן הוא ציפוי המשפר את ביצועי ההתקנים, מגן עליהם מנזקי חומצות נוזלים ולחויות ולצד זה שומר על יכולתם לשדר למרחקים ולבודד חשמלית.
כאשר בית המלאכה בה עבדה נקלע לקשיים הבינה טל כי העסק הזה אולי לא ימשיך לפעול אבל לפארילן יש עתיד גדול והחליטה כי היא "הולכת על זה".
היא קנתה את המפעל הכושל עם שלוש עובדות והחלה את החברה שלה בחדר קטן באזור התעשייה של בית זרזיר- גבעת אלה, שבעמק יזרעאל. האתגר הראשון היה לרכוש ציוד נוסף אותו רכשה ממקומות שונים בארץ ובעולם. רוב הציוד היה ישן ודרש הרבה שדרוגים. בעזרת הלוואות מהבנקים ומההורים השקיעה מעל מליון ₪ בחברה ובזמן שחברותיה היו עסוקות בקניית דירות ובמשכנתאות היא החליטה להשקיע בעסק. חמש וחצי שנים המפעל היה הפסדי עם גרעון של מעל 1.3 מיליון ₪ והכנסות חודשיות ממוצעות של כ-70,000 ₪. כל שני וחמישי הייתה פונה לבנקים בבקשות לקבלת מימונים. היתה זו תקופה ארוכה וקשה מאד אבל אחרי שביצעה כמה שינוים בשיטת השיווק והניהול באה הפריצה הגדולה . טל ומפעל סימטל ציפויים שהקימה הפך לאחד המובילים בתחומו בעולם .
סימטל עוסקת בפיתוח ויצור ציפויי הגנה ייחודיים תוך שימוש בחומר הנקרא פארילן. בניגוד לציפויים קונבנציונאליים המשתמשים בציפויי לקה ומבוססים על בסיסים כמו ציפוי אפוקסי ,ציפוי איוריטני או ציפוי סילקוני המיושמים בשיטות כמו ציפוי בספריי או בטבילה – ציפוי המבוסס פארילן הינו ציפוי המתבצע בנידוף בוואקום ולכן חדירותו והגעתו למקומות נסתרים ומוצללים (אף מתחת לרכיבים ובמרווחים קפילאריים קטנים ביותר) הינה מושלמת.
המפעל הצליח בזכות איכות הציפויים שהוא מייצר וכן ביכולתו לספק פתרונות יצירתיים לציפוי אפילו של רכיבים בודדים, אשר במקומות ובארצות אחרות נואשו מהם. בעזרת יועצים ומומחים הצליחה טל לפצח הזמנות מורכבות שנותרו ללא מענה וכיום ידועה סימטל כ'פותרת יחודית ויצירתית של בעיות ציפוי מורכבות.
במפעל של טל עובדות נשים בלבד. כיום מעסיקה טל כשלושים עובדות מכל המגזרים והעדות כולל בדואיות, פלאחיות מוסלמיות ויהודיות בכל הגילאים. הדו קיום הזה מכיל נשים אשכנזיות, מזרחיות, קווקזיות, אתיופיות ,דתיים וחילוניים ובעצם מכל הקיים במארג החברה הנשית הישראלית. מה שמאפיין את העובדות הוא שיתוף פעולה ועזרה הדדית. בנות המפעל עובדות בכל דבר שצריך כולל תיקון מכונות והחלפת שמנים. טל עצמה מעורבת בכל הפעיליות במפעל ובנוסף היא אמא לשלושה ילדים צעירים.
בעקבות הצלחת המפעל שעבר מכמה חדרים לקומה מתכוונת טל להעתיק את מקום המפעל לאזור התעשייה רמת גבריאל במגדל העמק , דבר שיאפשר לה לגדול ולהרחיב את פעילות סימטל ללקוחות רבים וחדשים בכל רחבי העולם.
טל קאופמן תשתתף בכנס DevelopEX2015 שיערך ביום רביעי הבא 11 נובמבר, 2015 ותציג את פתרונות חברת סימטל לציפוי מעגלים מודפסים. להשתתפות ללא תשלום (לנרשמים ראש) לחצו כאן.
{loadposition content-related} |