בין הפרויקטים שאושרו, ניתן למצוא טכנולוגיות לאגירת אנרגיה לסוללה ולקבלי על, חיישן מגנטי זעיר וחסכונ, טכנולוגיה להפרדת אותות דיבור וזיהוי דוברים וכיו"ב
.
לוגו תוכנית מגנ"ט |
ועדת מגנטון בראשות המדען הראשי במשרד התמ"ת ד"ר אלי אופר, אישרה בדיונה האחרון 13 פרויקטים לשיתוף פעולה אקדמיה-תעשייה, בהיקף כולל של 17 מליון שקליםן.
מסלול "מגנטון" נועד לעודד העברת ידע שפותח באקדמיה ליישומים בתעשייה הישראלית, ומקיף מגוון רחב של טכנולוגיות ויישומים.
חברות כמו "נטפים", "ננוסייט", "דור כימיקלים" ו"תעשיות ביולוגיות", בצד חברות הייטק כמו "נייס", "אורבוטק" "נאנומטריקס" ו"SAP- פורטל", וחברות גדולות כמו "אלביט" ו"רמתא" (תע"א), משתפות פעולה עם חוקרים מהטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת ת"א, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת בר-אילן, מכון הלב בבביה"ס הגבוה לטכנולוגיה בירושלים והמכון לחקר ימים ואגמים.
בין הפרויקטים שאושרו ויש להם קשר לענף השבבים, ניתן למצוא טכנולוגיות לאגירת אנרגיה לסוללה ולקבלי על, חיישן מגנטי זעיר וחסכוני, טכנולוגיה להפרדת אותות דיבור וזיהוי דוברים וכיו"ב.
ד"ר אלי אופר ציין כי שת"פ דואלי זה מביא לידי ביטוי את מדיניות לשכת המדען הראשי, לחזק את קשרי הגומלין בין האקדמיה לתעשייה, מכיוון שהתרומה בשת"פ מסוג זה היא לשני השותפים – מהאקדמיה ומהתעשייה. בפרט, מאפשר שיתוף פעולה זה לאקדמיה לעסוק בתחומים טכנולוגיים בעלי עניין לתעשייה, ולהכשיר, בדרך זאת, את עתודת כוח האדם המקצועי שיפתח תחומים אלה בתעשייה.
מנהל תכנית מגנ"ט אילן פלד, שבמסגרתה פועל מסלול "מגנטון", הוסיף כי "מסלול זה מציין כעת עשר שנות פעילות. המסלול נמצא כמכשיר יעיל מאד להעשרת הידע הטכנולוגי בתעשייה, כי במהלך הפרויקט, מועבר מן האקדמיה אל התעשייה הידע, ולא רק תוצאותיו, כמקובל בהפעלה ע"י קבלני משנה. בתקופת זו פעלו כ-175 פרויקטים על ידי כ-120 חברות תעשייתיות שונות, בהיקף מענקים כולל של 285 מליון שקלים.
לקראת שנות התקציב 2011-2012 הכירה הממשלה בחשיבות מכשיר ה"מגנטון" לקיום שיתוף פעולה מוצלח בין התעשייה והאקדמיה והחליטה להגדיל את היקף הפעילות במסלול זה, שמשמעותו הגדלת מספר הפרויקטים שיאושרו. לאור העובדה שבשנים האחרונות תקציב "מגנטון" לא נתן מענה ראוי לכלל הפוטנציאל של המסלול, ופרויקטים שהוערכו כאיכותיים לא זכו למימון בגלל מחסור בתקציב, אין ספק שהגדלת התקציב תיושם הלכה למעשה ותאפשר הגדלת נגישות התעשייה לידע הטכנולוגי שנצבר באקדמיה".