טכנולוגיית Wi-Fi 7 מבוססת על התכונות המתקדמות של תקן הקישוריות IEEE 802.11be העדכני ומאפשרת פתרון Wi-Fi עם ביצועים גבוהים יותר במונחי מהירות וזמני שיהוי, ויעילות גבוהה יותר במונחי צריכת הספק ועלויות פיתוח
ספקית טכנולוגיות הקישוריות האלחוטית והחישה החכמה סיוה (נאסד"ק: CEVA) הודיעה על הרחבת סל פתרונותיה בתחום הקישוריות האלחוטית עם פלטפורמת Wi-Fi 7 החדשה, המיועדת למוצרים ויישומים מתקדמים בקצבים גבוהים בשוק הצרכני והתעשייתי. מוצרים אלה כוללים בין השאר שרתי גישה, טלוויזיות חכמות וממירים דיגיטליים, מכשירי מדיה לצפייה ישירה, משקפי מציאות רבודה ומדומה, מחשבים, וסמארטפונים.
טכנולוגיית Wi-Fi 7 מבוססת על התכונות המתקדמות של תקן הקישוריות IEEE 802.11be העדכני ומאפשרת פתרון Wi-Fi עם ביצועים גבוהים יותר במונחי מהירות וזמני שיהוי, ויעילות גבוהה יותר במונחי צריכת הספק ועלויות פיתוח.
להערכת חברת המחקר ABI, שוק שבבי ה-Wi-Fi צפוי להגיע ב-2028 ליותר מ-5.1 מיליארד יחידות מדי שנה, כשיותר מ-1.7 מיליארד מהם צפויים לתמוך בתקן Wi-Fi 7. עם הגידול בביקוש למכשירים מבוססי Wi-Fi, מספר הולך וגדל של חברות שבבים ויצרנים בוחרים לשלב קישוריות Wi-Fi בשבבים שהם מתכננים, וזקוקים לטכנולוגיית Wi-Fi איכותית כדי להפחית את זמני ועלויות הפיתוח.
40 הסכמי רישוי
עד כה סיפקה סיוה טכנולוגיותWi-Fi בתקנים 4, 5 ו-6, וחתמה על יותר מ-40 הסכמי רישוי לאספקת Wi-Fi 6 למגוון רחב של שווקים ויישומים, החל מנקודות גישה ועד למוצרי IoT. תקן 7 החדש מרחיב את יכולת הקישוריות של מוצרי הדור הבא.
לדברי אנדרו זיגנאני, מנהל מחקר בכיר ב-ABI, ״טכנולוגיות הקישוריות האלחוטית של סיוה ממלאות תפקיד חיוני באימוץ הגדל של תקני הקישוריות בשוק ה-IoT, כפי שמתבטא באספקת יותר ממיליארד שבבי קישוריות בכל שנה״. לדבריו, טכנולוגייתWi-Fi 7 תאפשר לחברות שבבים ויצרנים לפתח שבבי קישוריות עם ביצועים גבוהים ויתרון תחרותי, בעלויות ובסיכון נמוכים יותר.
מנהל חטיבת ה-IoT של סיוה, טל שליו, הוסיף: ״התרחבות השימוש ב-Wi-Fi יצר את הצורך בתקן 7 החדש, המשפר את קצב הורדת הנתונים, זמן השיהוי, ותומך בעומס הנתונים הגדל ברשת. כדי לענות על הצורך המתרחב בקישוריות אלחוטית מהירה ומורכבת יותר, אנו תומכים ביכולות המתקדמות של Wi-Fi 7, כגון מודולצית 4K QAM, MLO ו-MRU. פלטפורמת Wi-Fi 7 שלנו משלבת את כל התכונות של התקן האלחוטי האחרון, מפשטת משמעותית את הפיתוח ומקצרת את זמני הפיתוח של חברות המבקשות להוסיף קישוריות Wi-Fi מתקדמת למוצריהן״.