ההערות נמסרו על ידי משרד הסחר של סין (MOFCOM) ביום ראשון, תוך ציון כי התיקון האחרון של ארה"ב לכללי יצוא שבבים הגיע פחות משישה חודשים לאחר שארה"ב הכניסה את הכללים
סין הביעה התנגדות חריפה לכללים המתוקנים האחרונים של ארה"ב בנוגע לכללי יצוא שבבי בינה מלאכותית (AI), ואמרה שהדבר יפריע לשוק השבבים הבינלאומי וגם לשיתוף הפעולה בין חברות.
ההערות נמסרו על ידי משרד הסחר של סין (MOFCOM) ביום ראשון, תוך ציון כי התיקון האחרון של ארה"ב לכללי יצוא שבבים הגיע פחות משישה חודשים לאחר שארה"ב הכניסה את הכללים.
ממשל ביידן ביום שישי (לפי שעון ארה"ב) תיקן כללים שנועדו להקשות על סין לקבל גישה לשבבי AI ולכלי ייצור שבבים של ארה"ב, כחלק ממאמצי ארה"ב לצמצם את תעשיית השבבים של סין מטעמי "ביטחון לאומי".
הכללים החדשים, שאורכם 166 עמודים, ייכנסו לתוקף ב-4 באפריל, והם מרחיבים את ההגבלות גם למחשבים ניידים המכילים שבבי AI אלה, כך דיווח רויטרס.
חברות מכל הארצות, כולל אלה מארה"ב, רוצות סביבת עסקים יציבה וצפויה, אמר ה-MOFCOM.
ההתעללות של ארה"ב בתפיסות הביטחון הלאומי, השינוי הפזיז של הכללים והחמרת אמצעי הבקרה לא רק הציבו יותר מכשולים בפני שיתוף הפעולה הכלכלי והמסחרי הרגיל בין חברות סיניות וארה"ב והטילו נטל כבד יותר לציות, אלא גם יצרו אי-ודאות עצומה לתעשיית השבבים העולמית, ציין ה-MOFCOM.
התיקון של כללי היצוא של שבבים בארה"ב השפיע באופן חמור על שיתוף הפעולה ההדדי בין חברות סיניות וזרות ופגע בזכויותיהן החוקיות והלגיטימיות, אמר ה-MOFCOM, ואישר שוב כי סין מתנגדת בתוקף לתיקון.
באוקטובר 2023, ארה"ב הכניסה לראשונה הגבלת יצוא על השבבים הרלוונטיים וציוד ייצור שבבים לסין, בניסיון לעצור משלוחים של שבבי AI מתקדמים יותר שעוצבו על ידי נוידיה וחברות אחרות.
ה-MOFCOM אמר כי תעשיית השבבים היא תעשייה גלובלית במהותה, ויצרה דפוס תעשייתי הכולל מספר צדדים, בזכות חוקי השוק ובחירות החברות.
ה-MOFCOM הדגיש כי סין היא שוק השבבים הגדול בעולם, והיא מוכנה לשתף פעולה עם כל הצדדים לחזק שיתוף פעולה הדדי ולקדם את ביטחונה ויציבותה של שרשרת האספקה הגלובלית של תעשיית השבבים.