אורקם משתמשת בטכנולוגיות בינה מלאכותית לצורך זיהוי תמונות וקול כדי לסייע ללקויי ראיה ולקויי שמיעה
חברת אורקם הוקמה בשנת 2010 במטרה לרתום את הטכנולוגיות המתקדמות בעולם לרבות בינה מלאכותית, זיהוי תמונות לימוד מכונה ועוד לטובת ציבור בעלי המוגבלויות, תחילה עסקה בתחום הראיה וכיום היא מסקת פתרונות גם בתחום השמיעה. הפיתוח המתקדם ביותר של החברה הוא מכשיר OrCam MyEye 2 – מכשיר עזר המסייע לעיוורים ולקויי ראייה, לקרוא טקסטים מכל משטח, לזהות פרצופים, צבעים ועוד
מייסדי מובילאיי, פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם החתומים על האקזיט המוצלח של מכירת חברתם לאינטל תמורת 15 מיליארד דולרים המשיכו בשנים האחרונות לפתח את הספין אוף שלהם. חברת אורקם המשתמשת בטכנולוגיות בינה מלאכותית כדי לסייע ללקויי ראיה ולקויי שמיעה בדרך להנפקת מניותיה לציבור לפי שווי של מיליארדים בבורסת נאסד"ק.
לפי ההערכות, ההנפקה צפויה להיות לפי שווי של 2.5-3 מיליארד דולרים וזאת בזכות הגאות בבורסות העולם בכל הקשור לטכנולוגיה בעקבות הזעזועים הטכנולוגיים שגרמה מגפת הקורונה.
חברת אורקם הוקמה בשנת 2010 במטרה לרתום את הטכנולוגיות המתקדמות בעולם לרבות בינה מלאכותית, זיהוי תמונות לימוד מכונה ועוד. הפיתוח המתקדם ביותר של החברה הוא מכשיר OrCam MyEye 2 – מכשיר עזר המסייע לעיוורים ולקויי ראייה, לקרוא טקסטים מכל משטח, לזהות פרצופים, צבעים ועוד באמצעות מצלמה זעירה, לבישה ודיסקרטית המשלבת ממשק משתמש אינטואיטיבי ונוח לתפעול.
המכשיר מכיל מעבד זעיר ומצלמה זעירה המאפשרים קריאה של טקסט מודפס על גבי מסכים שונים, שלטים, ספרים ועיתונים. כמו כן, המערכת מזהה פרצופים ממרחק של 6 מטרים, מוצרי צריכה, שטרות כסף וצבעים.
התקן נוסף שפיתחה אורקם הוא MyMe המסייע לזהות את האדם שמולינו ושידור פרטיו לטלפון הנייד או לשעון החכם.
ההתקן שוקל בסה"כ 17.2 גרם וכולל מצלמה עם חיישן 13 מגה פיקסל וסוללה המיועדת להחזיק יום שלם. מעבר לסריקת פני האדם ההתקן סורק ומסנכרן אוטומטית כרטיסי ביקור או תגי שם. באפליקציה המלווה את התקן ה- MyMe שורה של תכונות נוספות הכוללות תיוק האנשים במעגלי עבודה, חברים או משפחה ויודעת גם להציג את הסטורית הפגישות עם אותו אדם.
מאחר וההתקן החדש מצלם ומקטלג אנשים הנמצאים בכל מרחב חששה אורקם מטענות על פגיעה בלתי מורשית בפרטיות. כדי להקדים תרופה למכה הצהירה אורקם כי הפנים המזוהות נשמרות רק במחרוזת של מספרים, והאפליקציה מציגה אותם בצורה של תמונה מוקטנת ומטושטשת. כמו כן המידע מאוחסן רק במכשירו הפרטי של המשתמש ואינו נשלח לענן.
בסוף שנת 2019 הכריזה אורקם על OrCam Hear, טכנולוגיה המספקת פתרון לציבור כבדי השמיעה, שיאפשר לראשונה לסנן רעשי רקע ולבודד את קולו של דובר נתון בחלל הומה אדם. טכנולוגיית העזר הלבישה הראשונה מסוגה בעולם ללקויי שמיעה המבוססת בינה מלאכותית. הטכנולוגיה נועדה לפתור את הבעיה המוכרת כ-:Cocktail party effect בחללים הומי אדם, ישנו קושי במיקוד הקשב לדובר ספציפי ובידוד קולו מבין כלל הקולות בחלל. הטכנולוגיה הופכת את מכשירי השמיעה לחכמים על ידי זיהוי ובידוד קולו של דובר ספציפי מבין כלל הקולות בחלל הומה – והעברה של קול הדובר בצורה נקייה וברורה למכשיר שמיעה בזמן אמת.
OrCam Hear מסתנכרן עם מכשירי שמיעה ומשדרג את פעולתם. למכשיר יכולת קריאת שפתיים וזיהוי מקור הקול, וכן יכולת לעבור בין הדוברים השונים בזמן אמת ולהתמקד בקול אותו המשתמש מעוניין לשמוע. מדובר במכשיר קומפקטי, קטן וקל משקל עם צריכה אנרגיה נמוכה. ה-CTA (Consumer Technology Association) בחר השנה ב-OrCam Hear בין ההמצאות החדשניות הטובות ביותר של תערוכת ה-CES לשנת 2020, בקטגוריית נגישות.