"אינואיטיב תרחיב את הפתרונות שלה לשווקים נוספים", זאת בנוסף לרובוטים חכמים, מציאות מעורבת ומערכות לזיהוי פנים, מסביר גדות
"אני מגיע לגיל הפנסיה בישראל, והחלטתי שאני רוצה לפרוש," כך אומר שלמה גדות, מייסד ומנכ"ל חברת אינואיטיב, אשר הודיע על פרישתו לאחר 42 שנים בתעשיית ההייטק. גדות, דמות מרכזית בעולם השבבים הישראלי, מספר על החלטתו לפרוש והמעבר השקט בניהול החברה, שתעבור לידיו של דור צפניוק, המייסד השני של אינואיטיב. "כמובן, אני לא מתכוון לפרוש לגמרי, אך ברצוני להוריד מהאינטנסיביות שבניהול חברה כמו אינואיטיב," הוסיף גדות במהלך הראיון.
אינואיטיב פועלת בעיקר בשלושה תחומים מרכזיים: רובוטים חכמים (כולל רחפנים), מערכות לזיהוי פנים ומשקפי מציאות מעורבת (Mixed Reality). לחברה ישנם מספר לקוחות מובילים בשוק הסיני, כולל חברות רובוטיקה ורחפנים, כמו חברת רחפנים המיועדת להעברת אוכל בסין. בשוק הפינלנדי, אינואיטיב משתפת פעולה עם לקוח המוביל בתחום המיקס ריאליטי ונותן פתרונות המכוונים למגזר העסקי (B2B).
בשנים האחרונות, אינואיטיב התמודדה עם שורה של אתגרים משמעותיים – התפרצות מגפת הקורונה, אי הוודאות הכלכלית בעקבות המלחמות העולמיות, קשיים בגיוסי כספים והאתגרים שבשוק הלקוחות המתפתח. אלו גרמו למייסד החברה לבחון את עתידו ואת עתיד החברה, שהובילו להחלטה על פרישתו. "השנים האחרונות היו מאתגרות במיוחד – התמודדות עם מגפת הקורונה, מלחמה, קשיים בגיוסי כספים, ובנוסף לכך המורכבות שבניהול מערכות יחסים עם לקוחות. כל זה הצריך המון משאבים וזמן," הוא מסביר.
שלמה גדות, המנכ"ל של חברת אינואיטיב, הוא אחת מהדמויות המובילות בתעשיית השבבים בישראל. במהלך הראיון שלנו, הוא חולק את חזונו לגבי עתיד החברה, משבר הפיטורים, והשותפויות הבינלאומיות שמובילות את החברה קדימה. כעת, עם פרישתו לגמלאות והמשך הקריירה כיועץ, הוא חולק עם CHIPORTAL את הזמנים הטובים וגם הקשים.
במהלך הראיון, גדות משתף במעט מהקריירה הענפה שלו. הוא מספר על חלקו בפיתוח ה-ADSL בקבוצת AT&T ועל החברות שהקים לאחר חזרתו לישראל. "אני תמיד חיפשתי את העולמות הבאים," אומר גדות. "בעולמות כאלה אתה משנה את כללי המשחק. אם אתה עושה מה שהגדולים עושים, אתה לא יכול להתחרות." גישתו של גדות להקמת חברות חדשניות, שהולכות בדרכים שונות מאלו של התאגידים הגדולים, היא שהובילה להצלחתו. בין החברות שהקים נמצאת מודאמרד, שנמכרה לאגיר סיסטמס, ופרסלו שנרכשה על ידי ברודקום.
"הקמתי את אינואיטיב ב-2012 יחד עם דור צפניוק, ה-CTO הנוכחי שלנו ומי שיחליף אותי בתפקיד המנכ"ל. מההתחלה, הייתה לנו מטרה מאוד ברורה – לפתח שבבים שיאפשרו ראייה תלת-ממדית באיכות הגבוהה ביותר, ותוך כדי כך לשלב בינה מלאכותית בצורה שלא ראינו עד אז בשוק. הצלחנו לגייס משקיעים סינים ולבנות צוות חזק שמתמקד בחדשנות וביצועים". מסביר גדות ומוסיף כי: "אחד ההישגים שאני הכי גאה בו היה השקעה של 106 מיליון דולר מצד חברה סינית. ההשקעה הזו לא רק חיזקה את המעמד שלנו בתעשייה, אלא גם פתחה דלתות לשיתופי פעולה בינלאומיים נוספים. זה היה כמו המומנטום שחיפשנו – משם, הכל התחיל לזוז מהר יותר" .
מעבר התפקיד לידיו של דור צפניוק, ה-co-founder של אינואיטיב, מתבצע כחלק מהרצון לשמור על המשכיות החברה. "דור הוא שותף מוכשר ומכיר את החברה מבפנים," אומר גדות. "המעבר הזה הוא חלק ויאפשר לחברה להמשיך לפעול בצורה יעילה." צפניוק הוא המייסד השני של אינואיטיב ונחשב לדמות מפתח בפיתוח השבבים של החברה, דבר המקל על ביצוע המעבר.
וגדות מוסיף כי: "אנחנו רואים את הסינים כשותפים קריטיים. כמו שציינתי בעבר, אני רואה את זה כמו 'צ'ופ סטיקס' – מצד אחד דרושה יציבות מצד הסינים, ומצד שני גמישות מהצד שלנו, הישראלים. יחד אנחנו מצליחים להשלים אחד את השני ולהביא חדשנות לתחום השבבים" [4].
במסגרת תהליכי ההתייעלות של החברה ולאור מצבו הכלכלי של השוק, הודיעה אינואיטיב כי היא תפטר כ-20% מכוח האדם שלה, כ-16 עובדים, במטרה לשמור על יציבות כלכלית בתקופה המאתגרת. "זה לא קל, אך היה צורך לקבל החלטות כואבות כדי לעבור את התקופה הזו בצורה מתונה יותר," מסביר גדות. הוא מציין כי בשנים האחרונות קשה יותר לגייס כספים ולקבל פרויקטים בשוק העולמי, במיוחד בתחום השבבים והתוכנה, דבר שהוביל את החברה לצמצום בכוח האדם. אנחנו ממשיכים לעבוד במלוא המרץ. למרות הפיטורים, אני מאמין שנמשיך להוביל את השוק בחדשנות בתחום הראייה התלת-ממדית והבינה המלאכותית. הכיוון הוא להתרחב לשווקים חדשים ולהביא את הטכנולוגיה שלנו למגוון רחב יותר של יישומים".
בהתייחסותו לעתיד התעשייה וליזמים צעירים, גדות נותן עצה: "תמיד לחפש את עולם הטכנולוגיה הבא, להיכנס לעולמות שמשנים עולם." עבורו, המשמעות של חדשנות היא לשנות את כללי המשחק בשוק ולא ללכת בדרך הסלולה על ידי התאגידים הגדולים. "רק בעולם כזה אתה יכול להצליח לנצח את הגדולים."