מנכ"ל אינטל פט גלסינגר אומר כי ההתמקדות באירופה תאפשר לאזן את שרשרת האספקה העולמית של ענף השבבים
אינטל הודיעה רשמית על תוכניות להשקיע 17 מיליארד יורו ראשוניים במגה-מפעל שבבים בגרמניה, להקים מרכז מו"פ ותכנון חדש בצרפת, ולהשקיע במו"פ, ייצור ואריזה באירלנד, איטליה, פולין וספרד. אינטל אומרת כי באמצעות השקעות אלה היא מתכננת להביא את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שלה לאירופה, ליצור מערכת אקולוגית של שבבים אירופיים מהדור הבא ולתת מענה לצורך בשרשרת אספקה מאוזנת וגמישה יותר. זה כאמור השלב הראשון ביישום התוכנית עליה הכריזה החברה לאחרונה להשקעת 80 מיליארד יורו באירופה במהלך העשור הבא לאורך כל שרשרת הערך של מוליכים למחצה – ממחקר ופיתוח (מו"פ) לייצור ועד לאריזה בטכנולוגיות אריזה מתקדמות.
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, אמר: "ההשקעות המתוכננות שלנו הן צעד גדול הן עבור אינטל והן עבור אירופה. חוק השבבים של האיחוד האירופי יסמיך חברות פרטיות וממשלות לעבוד יחד כדי לקדם באופן דרסטי את מעמדה של אירופה במגזר המוליכים למחצה. יוזמה רחבה זו תגביר את חדשנות המו"פ של אירופה ותביא ייצור מוביל לאזור לטובת הלקוחות והשותפים שלנו ברחבי העולם. אנו מחויבים למלא תפקיד חיוני בעיצוב העתיד הדיגיטלי של אירופה בעשורים הבאים".
הרחבת יכולות ייצור מובילות עבור שבבים 'תוצרת אירופה'
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, אמר: "ההשקעות המתוכננות שלנו הן צעד גדול הן עבור אינטל והן עבור אירופה. חוק השבבים של האיחוד האירופי מעודד חברות פרטיות וממשלות לעבוד יחד כדי לקדם באופן דרסטי את מעמדה של אירופה במגזר המוליכים למחצה. יוזמה רחבה זו תגביר את חדשנות המו"פ של אירופה ותביא יכולות ייצור מובילות ליבשת לטובת הלקוחות והשותפים שלנו ברחבי העולם. אנו מחויבים למלא תפקיד חיוני בעיצוב העתיד הדיגיטלי של אירופה בעשורים הבאים".
איזון שרשרת האספקה
לטענת אינטל תוכנית הענק להשקעות באירופה מתמקדת במה שהם מכנים איזון שרשרת האספקה העולמית של מוליכים למחצה. כפי שפרסמנו לראשונה, אינטל מתכננת לפתוח שני מפעלי שבבים במגדבורג, גרמניה, בירת סקסוניה-אנהלט. התכנון יתחיל מיד, הבנייה צפויה להתחיל במחצית הראשונה של 2023 והייצור מתוכנן להתחיל ב-2027, עד לאישור הנציבות האירופית. במפעלים ייעשה שימוש בצמתים בגודל אנגסטרום כחלק מאסטרטגיית IDM (יצרנית מכשירים משולבים) 2.0 של החברה.
אינטל מתכננת להשקיע בתחילה 17 מיליארד יורו, וליצור 7,000 משרות בנייה במהלך הבנייה, 3,000 משרות היי-טק קבועות באינטל ועשרות אלפי משרות נוספות אצל ספקים ושותפים. אינטל מתכננת להתייחס לאתר החדש כצומת הסיליקון ש ישמש כנקודת חיבור למרכזי חדשנות וייצור נוספים ברחבי גרמניה והאזור.
הכפלת המפעל באירלנד והקמת מפעלים נוספים באירופה
אינטל גם ממשיכה להשקיע בפרויקט ההרחבה של המפעל שלה ב-Leixlip, אירלנד ותוציא לשם כך 12 מיליארד יורו נוספים שיאפשרו הכפלת שטח הייצור. הייצור יהיה בטכנולוגית Intel 4 . לאחר השלמת הרחבה זו תביא את סך ההשקעה של אינטל באירלנד ליותר מ-30 מיליארד יורו.
אינטל וממשלת איטליה נכנסו למו"מ על הקמת מפעל ייצור בהשקעה של 4.5 מיליארד יורו שפעילותו תתחיל בי 2025 ל-2027. זאת בנוסף למפעל המשותף של טאואר ו- STMicroelectronics, באגרטה בריאנזה, איטליה. וכאמור בהמשך מתוכננים לקום מפעלים ומרכזי מו"פ גם בצרפת, ספרד ופולין. בסך הכל, אינטל מתכננת להוציא יותר מ-33 מיליארד יורו בתחום הייצור השקעה שמשמעותה הגברה משמעותית של קיבולת הייצור באירופה.