החזון של אינטל מציע שינוי בתעשיית השבבים, הכוללת רובוטים משתפי פעולה ואוטומציה נרחבת בתהליכי הייצור
חברת אינטל חשפה תוכניות להאצת פיתוח הטכנולוגיות והתהליכים בתחום ייצור השבבים. במסגרת כנס Intel Foundry Direct Connect, חשפה החברה פרטים נוספים שנשמרו עד כה תחת מעטה של סודיות. Keyvan Esfarjani, סגן נשיא בכיר ומנהל הייצור והאספקה של הפאונדרי באינטל, שיתף תובנות על ההתקדמות ועל התכנון לשנים הקרובות. בין היתר, הוא דיבר על תוכניות לבניית מפעלי פאונדרי אוטונומיים, שיופעלו באמצעות בינה מלאכותית.
בהסתכלות מעמיקה על מפת הדרכים של אינטל, נחשפו נתונים על היקף הייצור המתוכנן, עם דגש על מעבר לטכנולוגיית EUV והשקעות בצמתים כמו 18A ו-20A. במקביל, החברה תפחית בהדרגה את הייצור בצמתים הישנים יותר, כמו 14 ו-10 ננומטר.
החברה מתכוונת להשקיע 100 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות, להרחבת המפעלים הקיימים ולהקמת חדשים ברחבי העולם. המטרה: לחזק את יכולות הייצור ולהבטיח יתירות בשרשרת האספקה הגלובלית. בין היתר, ייבנו מתקנים באריזונה, ניו מקסיקו, אוהיו, ישראל, גרמניה, מלזיה ופולין.
השימוש המתוכנן בבינה מלאכותית לאוטומציה של כל שלבי תהליך הייצור החל מתכנון הקיבולת ועד לשיפורי תפוקה, הכול ינוהל באופן אוטונומי. החזון של אינטל מציע שינוי בתעשיית השבבים, הכוללת רובוטים משתפי פעולה ואוטומציה נרחבת בתהליכי הייצור.
הטכנולוגיות המרכזיות הן PowerVIA, המספקת אנרגיה ישירות לטרנזיסטורים ומשפרת את יעילותם, ו-RibbonFET, המציעה צפיפות גבוהה ויכולת העברת זרם משופרת. השילוב שלהן צפוי להניב טרנזיסטורים קטנים וחזקים יותר מאי פעם.
ההכרזות של אינטל מציירות עתיד טכנולוגי, בו החברה מתכוונת לשנות את פני תעשיית המחשבים. המטרה הסופית ברורה: להפוך למפעל הפאונדרי השני בגודלו בעולם עד 2030. כדי להשיג זאת, אינטל מציעה ללקוחותיה יתרון של שרשרת אספקה אמריקאית מקצה לקצה, עם פיזור גיאוגרפי נרחב של כושר הייצור.
Intel Foundry – מערכת ייצור לעידן ה-AI
ההכרזות ב-IFS Direct Connect חושפות תמונה של חברה הנמצאת בעיצומו של שינוי אסטרטגי מהותי. ההכרה בצורך להתאים את מודל הפעילות לעידן הבינה המלאכותית מוליכה את אינטל לאמץ גישה הוליסטית יותר לתפקידה כיצרנית שבבים. השקת המותג Intel Foundry והאיחוד תחתיו של כל מרכיבי שרשרת הערך, מסמלים מעבר מתפיסת עצמה של אינטל כ"יצרנית רכיבים" גרידא, לזו של "ספקית פתרונות מלאה".
Intel Foundry מתהדרת בהיותה מערכת הייצור הראשונה בעולם המתמחה במערכות מורכבות לעידן ה-AI. הגישה שלה מציעה אופטימיזציה מקצה לקצה, החל מרשת מפעלי הי
יצור ועד לרמת התוכנה. בשיתוף עם שותפיה האקוסיסטמיים.
כחלק ממערך ייצור זה, הוכרז על הרחבת יכולות ההרכבה והבדיקה של מערכות מורכבות. תחת המטרייה של Intel Foundry ASAT, מוצעות טכנולוגיות אריזה כגון FCBGA, EMIB, Foveros ו-Foveros Direct.
אינטל העניקה עדכון לגבי התקדמות מפת הדרכים הטכנולוגית שלה. החברה מאשרת כי השבבים המיוצרים בטכנולוגיות אינטל 7, אינטל 4 ואינטל 3 כבר נמצאים בייצור מלא, כאשר אינטל 3 אף מוכנה לייצור בקנה מידה גדול. זו הוכחה ליכולתה של אינטל לקיים את ההבטחות שלה ולהתקדם במהירות לאורך מספר דורות של טכנולוגיית ייצור.
ההכרזה על המחויבות של אינטל לתת עדיפות לצרכי הלקוחות החיצוניים בפאונדרי על פני דרישות הייצור הפנימיות שלה מעידה על רצינות הכוונות של אינטל בהפיכת הפאונדרי לעסק מוביל, ועל נכונותה "להקריב" חלק מהאינטרסים הפנימיים לטובת הצלחת הלקוחות.
מבחינה אסטרטגית, המהלכים של אינטל נועדו למצב אותה כ"בית פאונדרי מערכתי" המוביל בעידן הבינה המלאכותית. החברה מכוונת לספק ללקוחותיה לא רק שירותי ייצור, אלא פתרון כולל הכולל תכנון שבבים, אריזות מתקדמות, תוכנה ואינטגרציה מערכתית.
אינטל חשפה שיתופי פעולה עם שחקניות בתעשייה. חברות כגון סינופסיס, קיידנס, סימנס ואנסיס הכריזו על תמיכה בפלטפורמת העיצוב והייצור של אינטל.
יוזמה משותפת עם Arm נועדה להנגיש את הטכנולוגיות של אינטל לסטארטאפים הבונים מערכות מבוססות Arm. מהלך זה מעיד על נכונות לחשיבה מחוץ לקופסה, ועל הבנה של הערך הטמון בשילוב נכסים טכנולוגיים קיימים לצד תמיכה ממוקדת בלקוחות.
האתגר המרכזי בפני אינטל יהיה מימוש מוצלח של אסטרטגיית ה-Systems Foundry. דרוש לא רק פיתוח טכנולוגיות פורצות דרך, אלא גם שינוי עמוק בתרבות הארגונית ובתהליכי העבודה, כדי לתת מענה אמיתי לצרכי הלקוחות בעידן בינה מלאכותית.
ההכרזות מ-IFS Direct Connect מציירות תמונה מבטיחה. הקמת זרוע הפאונדרי העצמאית, הרחבת שירותי המערכת והאריזה, והתמקדות באופטימיזציה מקצה לקצה – כל אלו מהלכים נכונים שמגבים את החזון של מערכת ייצור מותאמת ל-AI. אם אינטל תצליח לתרגם את התובנות הללו לפעולות קונקרטיות ולממש בהצלחה את התוכניות שהוצגו, היא עשויה למצב את עצמה כמובילת שוק בעולם שבבי המחשב העתידי.
אסור להקל ראש באתגרים הניצבים בפני אינטל. מעבר לקשיים הטכנולוגיים והלוגיסטיים הכרוכים במימוש התוכניות, נדרש גם שינוי תרבותי עמוק בחברה. אימוץ מודל עסקי חדש, כזה הממוקד בשירות לקוחות חיצוניים, מחייב רתיעה ארגונית מהשורש. ההצלחה תלויה ביכולתה של אינטל להטמיע את ערכי הפאונדרי בכל רבדי החברה, מהנהלה ועד העובדים בשטח.
אם אינטל תצליח לממש את התוכניות, היא עשויה לערער את ההגמוניה של TSMC ולהציב אלטרנטיבה אמריקאית בתחום הפאונדרי.
הכתבה מובאת בשיתוף אינטל.