בעוד מפעלי היצור המתקדמים בעולם מייצרים כבר שנה ויותר בטכנולוגית 7 ננומטר ושואפים לדור שאחרי, הצליחו באינטל לייצב את תהליך היצור ב-10 ננומטר בעזרת הצוות הישראלי.
אינטל עוברת ליצור המוני של שבביה בטכנולוגיות 10 ננומטר. השבוע שעבר היה השבוע האחרון שבו ייצרו בפאב 28 של אינטל פרוסות סיליקון בטכנולוגיית ייצור 14 ננומטר, וכעת עסוקים במפעל שבקרית גת בהחלפת המכונות הדרושות למעבר ליצור בטכנולוגית -10 ננומטר. מאות מכונות צפויות לעבור שדרוג משמעותי, וגם נפח הייצור צפוי לעלות.
כידוע וכפי שדיווחנו בלעדית לפני מספר ימים, אינטל סבלה בשנים האחרונות מבעיות יצור חמורות שאילצו אותה להישאר בטכנולוגיות מיושנות יותר ולהגדיל את הפער הטכנולוגי בינה לבין מתחרותיה. לזכותם של עובדי אינטל ישראל נאמר כי בעקבות פניה שקיבלו ממטה החברה בארה"ב נרתמו עובדי המפעל בישראל לסייע להתגבר על בעיות היצור של אינטל העולמית וכתוצאה מכך זכו בפעם השניה ב- TMG excellence Award – הפרס היוקרתי ביותר בקבוצת הייצור של אינטל, עבור הפרויקט החדש.
למזלה של אינטל הביקוש למחשבים ניידים ונייחים נמצא בימים אלו בשיא ובהכרזה על התוצאות הכספיות האחרונות, כבר הודיעה אינטל כי היא היא מתכננת לייצר 30% יותר ממוצריה מבוססי 10 ננומטר ב-2020 בכל מפעלי בעולם, בהשוואה לתחזית של אינטל מתחילת השנה.
בלעדי: אינטל עומדת לדחות את שידרוג מפעליה באירלנד ובישראל בעקבות עיכוב נוסף ב-7 ננומטר