כך מציע האנליסט ג'ים מקרגור באתר EETIMES במאמר שפורסם אתמול (2/2/2021). הדבר יתן לאינטל גישה מיידית לקיבולת למוצרים שלה שכבר במיקור חוץ ולטכנולוגיות ייצור שאינם בידיה כיום וצוות מנוסה היודע לעבוד עם לקוחות חיצוניים רבים
אם אינטל לא רוצה לצאת מתחום הייצור, שתרכוש את גלובל פאונדריז. כך מציע האנליסט ג'ים מקרגור באתר EETIMES במאמר שפורסם אתמול (2/2/2021). הדבר יתן לאינטל גישה מיידית לקיבולת למוצרים שלה שכבר במיקור חוץ ולטכנולוגיות ייצור שאינם בידיה כיום וצוות מנוסה.
והוא מסביר: "במקום לפצל את קבוצת הייצור שלה, על אינטל לרכוש במקום זאת את GlobalFoundries. הדבר ייתן לאינטל גישה מיידית לקיבולת גדולה יותר עבור חלק מקווי המוצרים שכבר במיקור חוץ ואפילו לחלק ממוצרי אינטל שניתן לייצר בצמתים ישנים יותר של התהליך. ל- GlobalFoundries מפעלים בגרמניה, סינגפור וארה"ב. ולמרות ש- GlobalFoundries התרחקה מהתחרות עם TSMC וסמסונג בצומת התהליך האחרון, היא עדיין אחת משלושת המפעלים המוליכים למחצה המובילים בעולם והמפוזרים ביותר מבחינה גאוגרפית.
"עבור המשקיע הגדול ביותר ב- GlobalFoundries, ממשלת אבו דאבי באמצעות חברת ההשקעות המתקדמות בטכנולוגיה (ATIC), התקדמות החברה להצלחה הייתה איטית ונראה כי כל תקווה לבנות מפעלים למוליכים למחצה באבו דאבי נמוגה. כעת, כש- GlobalFoundries רווחית, לא ניתן לרכוש אותה עוד במחיר מבצע, אך אני בטוח שממשלת אבו דאבי תהיה מעוניינת להשקיע בענפים אחרים הסיכוי לפזר את הבסיס הכלכלי באזור.
"באמצעות הרכישה, אינטל תרוויח צוות ניהול שמבין איך להצליח בייצור, ואנשי מפתח שרגילים לעבוד עם לקוחות מוליכים למחצה חיצוניים. אז הייתי מציע שצוות GlobalFoundries יוביל את השילוב והמעבר. אינטל תוכל להמשיך ולהשקיע בקיבולת רבה יותר, כולל באתר החדש ביותר של גלובלפונדריז במלטה, ניו יורק, שיש לו את התשתית ואת הקרקעות לקיבולת מפעל נוספת.
ואז, כאשר אינטל תימצא במצב טוב מבחינה תחרותית ותהיה לה קיבולת נוספת, היא תוכל להכיל את קבוצת הייצור תוך שמירה על אינטרס גם כמשקיע וגם כלקוח הגדול ביותר שלה. הדבר ישחרר את אינטל מהוצאות ההון וישאיר אותה יצרנית שבבים תוך שהיא מבטיחה שיש לה יכולת יצירה מספקת לפחות בעתיד הנראה לעין. לאינטל עדיין תהיה אפשרות למנף את TSMC כשותפה לייצור וכן לספק לחברה יכולת ייצור כפולה.
לדברי מקרגור, החלפת מנכ"ל אינטל בוב סוואן בפט גלסינגר היא התגובה הראשונה לפעילות קרן הגידור שרכשה מניות שלה במיליארד דולר ובה דרש בעלי החברה, שאינטל תבחן חלופות אסטרטיגות כמו מכירת המפעלים שלה או היפטרות מרכישות לא מוצלחות . עם זאת, בהופעתו הראשונה בפני הקהילה הפיננסית התחייב גלסינגר שאינטל תישאר יצרנית תכנון משולבת (IDM) – וכן, יתכן ויהיה צורך במיקור חוץ של חלק מהייצור למפעלים של צד שלישי בטווח הקרוב. אמנם זה לא יכול לרצות כמה משקיעים, אך זו ההחלטה הנכונה בשלב זה. בטווח הארוך תהיה אינטל חייבת לקבל החלטה באם לפצל את פעילות הייצור או כאמור לשדרגה באמצעות רכישת יצרנית ותיקה.
עם זאת, בהערת אזהרה מוסיף מקרגור כי על גלסינגר לשנות את התרבות הארגונית של אינטל שלא נותנת לה להכנס לתחומים חדשים ולראיה, הרכישה הכושלת של אינפיניון וכשלונה להכנס לשוק הסלולארי.
צריכים שם פיטורים המוניים
המון מובטלים סמויים יש שם
במיוחד בפיתוח
אולי מספיק עם השטות הזאת שאינטל פספסה את הסלולרי! אינטל מעולם לא נועדה להצליח בעולם הזה וגם אם בזמנו, כפי שהאגדה מספרת, המנכל היה מסכים להצעה של ג'ובס זה לא היה מחזיק ונועד לכישלון בכל מקרה. כל מי שעדיין מזכיר את זה (אוטומטית) פשוט לא מקצועי.