מנכ"ל מובילאיי אמר את הדברים באירוע של החברה בתערוכת CES-2023. לדבריו, מובילאיי מאמצת שיטה חדשה של פיתוח – במקום פיתוח הדרגתי מרובוטקסי ועד רכב אוטונומי מלא תוך קפיצות טכנולוגיות בכל דור הפיתוח ייעשה בדרך שתאפשר התקדמות הדרגתית תוך שמירה על ההשקעות. במקום לדבר על דרגות האוטונומיה צריך לבחון את ההשלכות – ידיים על ההגה או לא, עיניים על הכביש או לא
לפני כעשור היה נראה שהרכב האוטונומי נמצא מעבר לפינה, אבל הוא התרחק. אפשר לקרב אותו בחזרה, אם משנים את שיטת הפיתוח שלו. כך אומר מנכ"ל מובילאיי אמון שעשוע באירוע במסגרת תערוכת CES 2023.
לדבריו, הגישה הנוכחית של הפיתוח –של שלב אחד בכל פעם (למשל נהיגה אוטונומית בכבישים מהירים) ופיתוח מחדש של השלב הבא (נהיגה בכבישים בין עירוניים מרומזרים)) היא לא יעילה. צריך לבנות את הרכב כך שהוא יכיל את התשתית לכך שניתן יהיה לערוך שינויים קלים ולעבור שלב. לדבריו, מובילאיי זנחה את השימוש בדרגות האוטונומיה 1-5. אלו מונחים המיועדים למהנדסים. במקום זאת צריך לבחון האם הידיים על ההגה והעיניים על הכביש. כלומר עד כמה הנהג צריך להתערב. לדוגמה נסיעה במהירות 130 קמ"ש דורשת הרבה יותר חיישנים מאשר נסיעה ב-60 קמ"ש. דוגמה נוספת, אם מכונית נוסעת באופן אוטונומי בכביש מהיר, היא לרוב עוצרת ביציאה ממנו ומפנה את הנהג להמשיך. העניין הוא שלא תמיד היציאה היא מכביש מהיר לאיזורים הבנויים או הכפריים אלא מכביש אחד למשנהו, ולכן גם מעבר בין רמפות הוא עליית שלב שהתשתית שלה צריכה להיות מתוכננת מראש.
"בפרק הזמן הקצר שעבר מאז הנפקת החברה בחודש אוקטובר, העסקים של מובילאיי צברו תאוצה משמעותית", אמר מייסד ומנכ"ל מובילאיי פרופ' אמנון שעשוע. "זיהינו התרשמות חיובית בקרב לקוחותינו הקיימים ומיצרניות רכב חדשות. גורמים אלו מאמינים בחזוננו לבניית מערכות סיוע לנהג מבוססות ענן ובינה מלאכותית, וטכנולוגיה לרכבים אוטונומיים שהיא בעלת פוטנציאל צמיחה גלובאלי, ותספק יתרונות משמעותיים למיליוני נהגים ברחבי העולם.”
SuperVision מובילה את השוק
מערכת SuperVision™ של מובילאיי, "Eyes on, Hands off", זוכה לביקוש רב בקרב לקוחות הקצה בסין, שם יקבלו בקרוב למעלה מ-70,000 בעלי רכב חשמלי מסוג Zeekr 001 עדכון Over-The-Air שיאפשר עדכונים משמעותיים בתחום המיפוי. כמו כן, מערכת הSuperVision™ תוטמע גם ברכבים החשמליים מדגם Zeekr 009 שיושק בקרוב, וכן בהשקות גלובליות קרובות של דגמים המשתייכים לשלושה מותגים אחרים מקבוצת Geely.
באמצעות שילוב מערכת חישה המבוססת מצלמות בלבד, ביחד עם טכנולוגיית המיפוי וקבלת ההחלטות של מובילאיי, מעניקה SuperVision™ ליצרניות הרכב פלטפורמה נוחה וגמישה לנהיגה "Eyes on, Hands off" התואמת מגוון של סוגי דרכים ותנאי נהיגה.
הצלחת המערכת ומהירות הפריצה לשוק הרכב בסין, הידוע כתחרותי במיוחד, הובילו לקידום עסקאות חדשות עבור מערכות מבוססות SuperVision™ ברחבי העולם. כך למשל, החלה מובילאיי לקדם יחד עם יצרנית רכב אירופאית יוקרתית פרויקטים שאמורים להיות מסופקים בשנת 2025, ופרויקטים נוספים הנמצאים בשלבי פיתוח עם לקוחות אחרים. בסך הכל, צופה החברה להיקף ייצור של כלי הרכב מבוססי SuperVision™ שיגיע ל-1.2 מיליון יחידות בשנה עד 2026.
נדבך נוסף וחשוב, נרשם בגזרתן של יצרניות הרכב הגדולות אשר מפגינות רצון עז למנף השקעות ב-SuperVision™ כגשר המאפשר תפקודים אוטונומיים "Eyes off" – המקבילים לרמה 3 ורמה 4 של SAE – במגוון רחב של סוגי דרכים ותנאי נהיגה. דבר זה מתאפשר בעזרת הוספת שכבות חישה נוספות וכוח מחשוב בצורה מודולרית על גבי הקונפיגורציה של סופרויז'ן, דבר המביא ליצירת ערך לצרכני כלי רכב פרטיים גם בטווח הזמן הבינוני על רצף הפתרונות בתחום ה "Eyes Off"
המשך התקדמות בטכנולוגיה וולידציה של ניידות כשירות

בנוסף ל-SuperVision™ ורכב אוטונומי לצרכן הפרטי, מובילאיי המשיכה במהלך שנת 2022 לפתח את טכנולוגיית הניידות כשירות לרכב האוטונומי, Mobileye Drive (MaaS). לאחרונה חתמה החברה על מזכר הבנות עם יצרנית עולמית גדולה של רכבים מסחריים לייצור של כמה אלפי יחידות. בשנת 2023 תמשיך מובילאיי לבחון את טכנולוגיות הרכב האוטונומי, עם תוכניות פיילוט של טכנולוגיית הרכב האחרונה שלהם שהושקה בגרמניה. על אף שינוי החשיבה המשמעותי שחל לגבי תחבורה אוטונומית בשנה האחרונה, מובילאיי נשארה ממוקדת באספקת טכנולוגיית רכב אוטונומי מודולרית הניתנת להרחבה. הבטחת אמון הציבור והרגולציה בכלי רכב אוטונומיים לפני עלייתם על הכביש תדרוש ולידציה מקיפה ושקופה. פרופ' שעשוע יפרט היום לראשונה את גישת הוולידציה התלת-שכבתית של מובילאיי לטכנולוגיית AV הממנפת את הנכסים הייחודיים של החברה. (כגון נתוני Road Experience Mapping™ ו-True Redundancy™). שילוב של מידע מנסיעות בעולם האמיתי, יחד עם שימוש בסימולטורים ולצד ולידציה בשיטת hardware-in-the-loop, מאפשר לחברה לרתום את נתוני הדאטא הנרחבים שלה לטובת פתרונות אוטונומיים בקנה מידה גדול.
גאווה ישראלית! העתיד כבר כאן
במקביל יש לפתח מערכות סייבר למניעת דרישות כופר מנהגי הרכבים האוטונומיים