חברת אבוט מדווחת כי הבדיקה תפעל על פלטפורמת ID NOW של החברה המבוססת על שבבים ביולוגיים ותספק תוצאות מהירות במגוון רחב של הגדרות בריאות כגון משרדי רופאים, מרפאות דחופות ומחלקות מיון בבתי חולים
יצרנית התרופות אבוט הודיעה כי מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) נתן לה אישור לשימוש חירום (EUA) לערכת בדיקה מהירה לגילוי נגיף הקורונה החדש (COVID-19), המספקת תוצאות חיוביות תוך פחות מחמש דקות ותוצאות שליליות תוך 13 דקות. הבדיקה תפעל על פלטפורמת ID NOW של החברה המבוססת על שבבים ביולוגיים ותספק תוצאות מהירות במגוון רחב של הגדרות בריאות כגון משרדי רופאים, מרפאות דחופות ומחלקות מיון בבתי חולים.
פלטפורמת ה- ID NOW היא קופסה קטנה, קלה (כ-3 קילוגרם) וניידת (בגודל של טוסטר קטן), שבה מתבצע שימוש בטכנולוגיה מולקולרית (שבבים ביולוגיים), ליישומים רפואיים רבים עוד לפני הקורונה לטענת החברה. ID NOW היא כבר פלטפורמת בדיקות הבדיקות והטיפול המולקולריים הזמינה הנפוצה ביותר בארה"ב כיום.
רוברט פורד, נשיא ומנהל התפעול הראשי, אמר: "מגיפת COVID-19 תילחם בחזיתות מרובות. מבחן מולקולרי נייד שמציע תוצאות תוך דקות מוסיף למגוון הרחב של פתרונות אבחון הדרושים למאבק בנגיף זה. " "בעזרת בדיקות מהירות אלה יכולים ספקי שירותי הבריאות לבצע בדיקות נקודתיות מולקולריות מחוץ לארבעת הקירות המסורתיים של בית החולים באיזורי התפרצות המחלה.
אבוט תעמיד השבוע את בדיקות ה- ID NOW COVID-19 לרשות ספקי שירותי הבריאות הדחופים בארצות הברית, שם מותקנים רוב מכשירי ה- ID NOW הנמצאים בשימוש כיום. החברה עובדת עם הממשל לפריסת בדיקות לאזורים שבהם הם יכולים להשפיע ביותר. הערכה החדשה מתווספת לפלטפורמת Abb ID NOU COVID-19 המיועדת למעבדות בתי חולים ואשר הושקע אך לפני שבוע . בעזרת שתי הפלפטורמות מקווה אבוט לאפשר עריכת כחמישה מיליון בדיקות בחודש.
כיום נדרשות 24-72 שעות לבצע את הבדיקות
בעוד לקיחת הדגימה היא קלה (משטח מהאף ומהחלק האחורי של הגרון), יותר מסובך לקבוע האם התאים נגועים בנגיף . הדרך הנהוגה כרגע היא באמצעות בדיקת נוכחותו של החומר הגנטי של הנגיף (RNA). מתחילים בהפיכת ה-RNA ל-DNA. בשלב הבא משכפלים את ה-DNA שהתקבל מיליוני פעמים עד שמגיעים לכמות שניתנת למדידה במכשיר יעודי. אם מוצאים בדגימה חומר גנטי נגיפי, התשובה לשאלה האם הנבדק נושא את הנגיף היא חיובית.
תוצאות הבדיקה מתקבלות אחרי 24-72 שעות. הן נחשבות מדויקות ואמינות אבל כאמור גם הזמן הוא גורם שצריך לקחת בחשבון, וכן את המגבלה שהטכנולוגיות הקיימות עד כה מטילות על מספר הבדיקות האפשרי.
ראו גם: