מדובר בעלייה של 3.9% מ-2018 * הרווח הנקי עומד על 111 מיליון דולר
בצל משבר נגיף הקורונה, פרסמה בסוף השבוע רפאל את תוצאותיה הכספיות לשנת 2019, כפי שאושרו בישיבת הדירקטוריון של החברה: רפאל מציינת שיא במכירות בהיקף של 9.7 מיליארד שקלים ( 2.7 מיליארד דולר), המהווה עלייה של 3.9% משנת 2018. היקף ההזמנות עומד על סך של 10 מיליארד שקלים (2.8 מיליארד דולר) עם שיא בהזמנות יצוא, צבר ההזמנות עומד על 24.8 מיליארד שקלים (7.2 מיליארד דולר) המהווה 2.5 שנות מכירה וזאת למרות שחיקה משמעותית בשער החליפין של הדולר והיורו. במהלך השנה העבירה רפאל למדינה דיבידנדים בהיקף של כ-500 מיליון שקלים.
שנת 2019 התאפיינה בפעילות ענפה אל מול האתגרים הלאומיים –ביטחוניים, לצד פעילות שיווקית-עסקית בארץ ובעולם, אשר כללה, בין היתר, עסקאות משמעותיות לרכישת חברות- בראשן רכישת חברת אירונאוטיקס, וכניסה של רפאל לשוק כלי הטיס הבלתי מאוישים.
עם סיכום שנת העבודה 2019, אמר מנכ"ל רפאל, האלוף (במיל') יואב הר-אבן: " כולנו ממוקדים במשבר הקורונה ומעבר לעשייה הביטחונית השוטפת אנחנו שותפים בניסיונות למצוא את הפתרונות הטכנולוגיים שיסייעו במלחמה נגד הנגיף והתפשטותו. ההישגים הטכנולוגיים-עסקיים והאיתנות הפיננסית המקבלים ביטוי בתוצאות הכספיות של 2019 יסייעו לנו בבואנו להתמודד עם האתגרים הצפויים, שבשלב זה אנחנו לא יודעים מה תהיה השפעתם עלינו. גם בימים אלו, לאור היערכות נכונה, מצליחה החברה לשלב בין מילוי הנחיות משרד הבריאות לבין המשך רציפות התפקוד, בראש וראשונה לטובת מערכת הביטחון, וזאת הודות לעשייתם ועבודתם המסורה של אנשי רפאל הרואים שליחות בעשייתם".
בשנה האחרונה ציינה החברה מספר הישגים משמעותיים נוספים בהם: רכישת שתי סוללות כיפת-ברזל ע"י צבא ארה"ב, אספקה ראשונה של מערכות "מעיל רוח", גם כן לצבא האמריקני. הצטיידות בזק של הצבא ההודי בטילי ה"ספייק", קבלת הזמנה משמעותית מצבא גרמניה, והרחבת שוק הלקוחות של טילי ה"ספייק" ("גיל") ל-34 מדינות. הגברת שיתופי הפעולה בעולם, והרחבת שוק הלקוחות של מערכות הניווט מסוג "לייטנינג". בשוק המקומי זכתה השנה רפאל בפרויקט מודיעיני רב-זרועי משמעותי ואסטרטגי עבור מערכת הביטחון, וכן זכתה בפרס בטחון ישראל על מערכת "ברד קל".
רפאל ממשיכה להשקיע משאבים רבים בכל הקשור לנושא ההון האנושי, ובתוך כך גייסה השנה למעלה מ-800 עובדים, מרביתם במקצועות הטכנולוגים. כ- 9% מסך מכירותיה של החברה מוקצים להשקעה במחקר ופיתוח. ההשקעה כוללת גם פעילויות משותפות עם מוסדות אקדמיה בארץ ובעולם ומעורבות בפעילויות אזרחיות שונות.
ד"ר עוזי לנדאו, יו"ר דירקטוריון רפאל: "המשאב האנושי של רפאל הוא זה המאפשר לה למלא אחר החזון והייעוד שלה ולתרום משמעותית לביטחון, לחברה ולכלכלה כאחד, והוא המאפשר לה להמשיך בפעילות החיונית לביטחון המדינה תוך סיוע במתן פתרונות להתמודדות עם המציאות החדשה. המחויבות של העובדים לרפאל, יחד עם המחויבות של הדירקטוריון והנהלה כלפיהם, היא סוד כוחה ועוצמתה של החברה. אין ספק כי למשבר הקורונה תהיה השפעה על רפאל אולם בשלב זה עדיין לא ניתן לאמוד זאת".