החברה הודיעה על כוונתה במאי ליישם בקרות יצוא אמריקאיות במפעל המתקדם ביותר שלה במלטה ניו יורק, שבהרחבתו היא תשקיע 13 מיליארד דולר
כפי שדווח לאחרונה, נראה שארה"ב מבקשת להחיות את קווי הייצור שלה בתחום השבבים. כחלק מההכנות ממצבת GlobalFoundries ממצבת עצמה כיצרנית שבבים מהימנה של משרד ההגנה האמריקאי. החברה טוענת כי היא יכולה להגדיל את הייצור של רכיבי מפתח כמו שבבים עמידים לקרינה תוך יצירת מקורות ייצור רבים.
בשל קריסתו של חוק מור, גלובל פאונדריז גם מהמרת על שיפור היעילות באמצעות שילוב שבבים ולא באמצעות ליטוגרפיה עדינה יותר.
מלחמת סחר עם סין והידוק בקרות הייצוא האמריקניות המכוונות לענקית הטלקום הסינית ווואוי יצרו פתח הן עבור חברת גלובל פאונדריז והן עבור מתחרתה הגדולה בייצור השבבים TSMC, כאשר וושינגטון מבקשת לנתק את הגישה של ווואווי ויחידת השבבים שלה HiSilicon לכלי ייצור מובילים בתחום ה- IC, פקידי סחר אמריקנים ממתינים לראות אם TSMC תקדם את התוכניות לבנות מפעל באריזונה.
המפעל המוצע יסייע בהרגעת הפחדים בפנטגון מפני אובדן הגישה לטכנולוגיות שבבים מתקדמות. GlobalFoundries, ספקית ותיקה של צבא ארה"ב, ביססה את עצמה כמקור העיקרי של הפנטגון לכושר ייצור של IC.
החברה הודיעה על כוונתה במאי ליישם בקרות יצוא אמריקאיות במפעל המתקדם ביותר שלה במלטה ניו יורק, שבהרחבתו תשקיע גלובל פאונדריז 13 מיליארד דולר. היא תיישם את תקנות התעבורה ותקנות ניהול הייצוא. החברה מקווה בסופו של דבר להגדיל את הייצור המאובטח לצומת התהליך FinFET בגודל 12 ננומטר.
בחודש מאי הודיעה גלובל פאונדריז על ביטול הקמת מפעל שתוכנן להיבנות בצ'נגדו שבסין.