מיקרוסופט פותחת בחיפה מרכז לפיתוח שבבים למרכזי נתונים, זאת בנפרד מהצוות בהרצליה המפתח מזה שש שנים מעבדים היקפיים לטבלטים. הצוות ידווח ישירות למרכז פיתוח השבבים של מיקרוסופט בעמק הסיליקון * במקביל גם פייסבוק שוקלת פתיחת מרכז פיתוח כזה * תחום מרכזי הנתונים עבור שירותי הענן הפך לתחום העיקרי שבו חברות הטכנולוגיה הגדולות מתחרות זו בזו
מיקרוסופט פותחת מרכז פיתוח שבבים חדש בישראל. הצוות החדש ימוקם בחיפה, ויפעל בנפרד מצוות פיתוח השבבים הוותיק של מיקרוסופט הפועל מהרצליה.
הצוות הותיק מבוסס על עובדי חברת NTRIG שנרכשה ע"י מיקרוסופט לפני 6 שנים (פברואר 2015) ומפתח שבבים לטאבלטים מדגם Surface של מיקרוסופט . כאמור הצוות הזה יושב במשרדי מיקרוספט ישראל מחקר ופיתוח בהרצליה ועובדים בו כיום כ-150 מהנדסים. עד כה פותחו במרכז בהרצליה חמישה שבבים שונים וכיום כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם כולל HP ולנובו משתמשות בפרוטוקול שפותח במרכז הזה לסביבת הטאבלטים שלהם.
כעת החליטה מיקרוסופט להקים מרכז פיתוח נוסף שיפתח מעבדים, לרבות מעבדים מרכזיים, לסביבת שרותי הענן של מיקרוסופט. מטרת המרכז החדש היא לפתח שבבים שיסייעו לשיפורי ביצועים של רשתות המחשבים בענן ושייך לקוו מוצרי AZURE של מיקרוסופט. הצוות הזה נפרד לחלוטין מצוות הפיתוח בהרצליה ומדווח ישירות למרכז פיתוח השבבים של מיקרוסופט בעמק הסיליקון בקליפורניה.
במקביל פורסם לאחרונה כי פייסבוק מבקשת אף היא להקים מרכז פיתוח שבבים בישראל. גם כאן המטרה היא לפתח שבבים מותאמים לצרכיה של פייסבוק, גם במקרה זה הפיתוח מיועד לשימוש במרכזי המיחשוב המשרתים את הענן של פייסבוק.
ייתכן שיש לכך קשר להיכרות הטובה שיש למנהל הישראלי של פייבוק לתחום הסיליקון, עופר שחם מכיר ומוקיר את עולם השבבים הישראלי וההערכה היא שהוא זה שהמליץ להנהלת פייסבוק לבחור בישראל כמרכז פיתוח השבבים.
בנוסף לעשרות חברות שבבים מובילות הפועלות בישראל כבר כמה עשורים לפני שבועיים חשפה גוגל כי היא מקימה מרכז פיתוח בניהולו של אורי פרנק שעזב את אינטל לטובת הקמת המרכז של גוגל שגם הוא יעסוק ככל הנראה בפיתוח מעבדים לסביבת שרותי אחסון נתונים בענן.
שוק הענן עמד בשנת 2020 על הכנסות מצרפיות של 63 מיליארד דולר וצמיחה שנתית של 40%. בוול סטריט צופים שבתוך עשור או שניים יגיע שוויו לטריליון דולר.