כך אמר השבוע (1 בספטמבר) שר הכלכלה הגרמני פיטר אלטמאייר, שציטט תוכניות להגיע ל-20% משוק הייצור העולמי. האנליסטים ספקנים
גרמניה רוצה להשקיע כמה מיליארדי יורו בהחזרת הייצור של מוליכים למחצה לאירופה, במטרה לחזק את הריבונות הטכנולוגית הגרמנית והאירופאית כחלק מפרויקט אירופי גדול. כך מדווח אתר החדשות הטכנולוגי הגרמני EURACTIV.
שר הכלכלה הגרמני פיטר אלטמאייר קיים ביום רביעי (1 בספטמבר) שיחות עם 50 נציגי תעשיית המוליכים למחצה האירופית והבינלאומית כדי לעודד אותם להשקיע בגרמניה על ידי הצגת חבילת תמיכה.
"גישה מספקת לשבבים תהפוך למרכיב תחרותי לכל מי שרוצה להצליח בכלכלה העולמית בשנים הקרובות". "המשמעות היא שעלינו לפעול אם אנו רוצים לשמור על הריבונות הטכנולוגית שלנו", הוסיף אלטמאייר.
במסגרת היוזמה האירופית 'פרויקטים חשובים בעלי אינטרס אירופי משותף' (IPCEI) – אחד מכלי הסבסוד המרכזיים של האיחוד האירופי לעידוד השקעות והפחתת התלות ביבוא – בכוונת ממשלת גרמניה כ -3 מיליארד אירו כדי להחזיר אתרי ייצור לאורך כל שרשרת הערך של ייצור מוליכים למחצה. במיוחד מדובר בשבבים המיועדים לתעשיה 4.0 ו-IOT.
לדברי אלטמאייר, גרמניה רוצה להכין את עצמה במיוחד לאתגרים הדיגיטליים והסביבתיים של העתיד. הן הניידות האלקטרונית והן התעשייה 4.0 דורשות מוליכים למחצה חזקים בהרבה ממה שמיוצרים כיום בגרמניה ובאירופה. בדצמבר אשתקד, אמר נציב השוק הפנימי, תיירי ברטון, כי הגוש רוצה להתמקד בתחום ההיי-טק בייצור מוליכים למחצה, ושם לו למטרה לפתח ייצור של 2 ננומטר על אדמת אירופה.
במשך שנים ירד היקף הייצור של מוליכים למחצה באירופה לעומת שאר העולם מ- -35% בשנת 1990 ל -9% כיום.
מטרת האיחוד האירופי הוא שהתעשייה המקומית תכסה 20% מהייצור הבינלאומי עד שנת 2030. אך כשהשוק יגדל בקצב מעריכי, יש צורך לשלש או אפילו לרבע את כושר הייצור כדי להגיע ליעד של 2030.
יצרנים אירופיים, כמו NXP או אינפיניון, מתמקדים בעיקר בייצור מוליכים למחצה לתעשייה, שהם פחות מעודנים מבחינה טכנולוגית מאשר המוליכים למחצה שפיתחו מתחריהם באסיה.
חברות אסיאתיות כמו TSMC או סמסונג כבר מתמחות בייצור תהליך 3 ננומטר של ייצור שבבים מבחינת צפיפות טרנזיסטור מוגברת, מהירות מוגברת וצריכת חשמל מופחתת.
אירופה מפגרת מאחור מכיוון שרוב מתקני הייצור שלה-למעט מפעל אינטל באירלנד-מתמקדים בייצור בטכנולוגית 20 ננומטר.
ואולם אנליסטים שהתראיינו לכתבה סבורים כי היעד של הגעה לנתח שוק של 20% בייצור שבבים אינו ריאלי והגדלת מספר אתרי היייצור לבדה אינה מובילה להפחתת התלות ולריבונות דיגיטלית גדולה יותר.
למאמר המלא