בימי קורונה אלה החלטנו לפתוח מדור חדש הנקרא "חמש עם…" במדור זה נארח מדי יום מנכ"ל חברת הייטק אשר נאות לענות על חמש שאלות ובהן הוא משתף את אנשי התעשיה בתובנות ובהמלצות להתמודדות עם המצב הנוכחי.
והיום עם… דורון מאירסדורף, מנכ"ל חב' StoreDot והמנכ"ל הישראלי הראשון שנבחר (בדצמבר האחרון) לרשימת " Ones to Watch " של BusinessWeek (מבית Bloomberg )
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
בעקרון עברנו במיידי לעבודה חלקית מהבית. זו אינה בעיה עם אנשי תוכנה אבל מכיוון שרוב העבודה המעשית מתבצעת במעבדות שלנו בהרצליה – עברנו גם לעבודה במשמרות (כולל משמרת לילה כאשר צריך). בינתיים, למעט מספר עובדים שהעדיפו לצאת לחל"ת, עשינו הכל על מנת שלא לפגוע במשכורות ולא פיטרנו עובדים. בצד הגיוסים, כל מי שהיה בתהליך גיוס המשיך בתהליך וחלק כבר התחילו לעבוד במשרה שחלמו עליה והתראיינו אליה זמן רב.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
חשוב לשמור על קשר רציף עם העובדים. אני מוציא מייל עדכון יומי מדי ערב, לאחר עדכוני החדשות וההגבלות, על מנת שכל העובדים יהיו מסונכרנים לגבי ההשלכות והפעילות השוטפת ביום שלמחרת. גם הפעילות החברתית חשוב שתימשך במידת האפשר. ביום חמישי בערב יש לנו הרמת כוסית מסורתית. בשבוע החולף ערכנו אותה במפגש וירטואלי עם 120 העובדים שכלל עדכונים ואפשרות לכולם לשאול שאלות לגבי המצב והעתיד הלא ברור.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
בוודאי. אנשים עובדים עכשיו אפילו יותר מאומץ כיוון שהעבודה מהבית היא לאורך כל היממה. אימיילים רצים גם ב 02:00 לפנות בוקר על מנת להספיק להתארגן למשמרות של הבוקר. שיחות הוידאו יעילות גם בהיבט הבינלאומי ואנחנו מנהלים שיחות ZOOM שוטפות עם שותפנו היפניים והסיניים. רבות משיחות אלו היו דורשות לעלות על מטוס בעבר. לא תמיד מצליחים להשיג את אותה האפקטיביות (ובטח לא לפתח יחסים קרובים עם השותפים) אבל בהחלט חלק מהטיסות הוחלפו בצורה יעילה במפגש וירטואלי.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
בטווח הארוך אני לא רואה שינוי מהותי. אני מאמין שנחזור יחסית מהר לפעילות שוטפת רגילה. אנחנו חווים את החזרה לשיגרה אצל שותפנו הסינים שחזרו באופן כמעט מלא לפעילות במפעלים. לעומת זאת אני מאמין שתהיה יותר זהירות בקביעת פגישות המחייבות טיסות מעבר לים כאשר עכשיו ברור שהאלטרניטיבה הזולה והיעילה במקרים רבים היא דרך המפגש הוירטואלי.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
אני מאמין שההגבלות היו צריכות להיות ממוקדות באוכלוסיות שבסיכון, כולל אוכלוסיות מבוגרות עם סגירה מינימלית של המשק. למען יציבות המשק והתעשיה היה ניתן להתארגן עם קרן סיוע משמעותית יותר, בעיקר על מנת להגן על העסקים הקטנים והבינוניים שעבורם המצב ממש קטסטרופלי בימים אלו. כולם צריכים להתחשב ולדחות חובות במידת האפשר כיוון שברור שהבעיה עימה אנחנו מתמודדים היא זמנית וחייבים לעבור אותה במינימום נזקים שהם בלתי הפיכים.