במהלך ההאקתון, הסטודנטים התחלקו ל- 30 קבוצות והתמודדו עם משימה מאתגרת של פיתוח מאיץ חישוב הכי מהיר לבינה מלאכותית. המאיץ שולב עם מעבד ה- RiscV אשר מבוסס על קוד פתוח ונמצא במוקד העניין של תעשיית ההיי-טק וקהילת המחקר
במרכז האקדמי רופין, התקיים לראשונה האקתון מעבד RISC-V עם מאיץ לבינה מלאכותית, בהשתתפות כ- 60 סטודנטים מהפקולטה להנדסה, הלומדים לתואר הנדסת מחשבים והנדסת חשמל.
במהלך ההאקתון, הסטודנטים התחלקו ל- 30 קבוצות והתמודדו עם משימה מאתגרת של פיתוח מאיץ חישוב הכי מהיר לבינה מלאכותית. המאיץ שולב עם מעבד ה- RiscV אשר מבוסס על קוד פתוח ונמצא במוקד העניין של תעשיית ההיי-טק וקהילת המחקר.
הסטודנטים נחשפו לאתגרים מעשיים שאיתם מתמודדים בתעשייה ובמחקר- שילוב בין חמרה לתוכנה, מקביליות, חלוקת עבודה בין המעבד למאיץ ואילוצים של עלות ואנרגיה.
בין נותני החסויות שנציגיהם לקחו חלק בצוותים – Western Digital, Veriest, INNOVIZ, IEEE COMPUTER SOCIETY.
הפרויקטים שהגיעו לשלושת המקומות הראשונים:
במקום הראשון – אנה בס ואלכס אברמוב, סטודנטים שנה ד' בתואר הנדסת מחשבים – הצוות פיתח מכפל מטריציות מקבילי אשר הופעל על ידי מעבד ה- RiscV. המכפל ביצע גישות עצמאיות למערכת הזיכרון לטובת קריאת הנתונים וביצוע החישוב. הצוות זכה בפרס כספי על סך 4,000 ₪
במקום השני – הילה מסטורוב וניר ברק, סטודנטים שנה א' בתואר הנדסת מחשבים – הצוות פיתח יחידת האצה חומרתית המשלבת עבודה משותפת יחד עם מעבד ה- RiscV. פתרון ההאצה הכולל היה משולב חומרה ותכנה. הצוות זכה בפרס כספי על סך 2,500 ₪.
במקום השלישי – יקיר חסיר , סטודנט שנה ב', בתואר הנדסת מחשבים – יקיר פיתח מאיץ חמרה מקבילי המבוסס על עיקרון זרימת נתונים (data flow) אשר הופעל על ידי מעבד ה- RiscV, יקיר זכה בפרס כספי על סך 1,000 ₪.