תעשיית ייצור השבבים צפויה לצמוח בכ-20% בשנת 2025, בעיקר הודות לענקית הטיוואנית TSMC ומתחרות קטנות יותר ש"תפסו את הגל" של הבינה המלאכותית, כך לפי תחזית של חברת המחקר Counterpoint Research. תחזית זו מצביעה על האטה קלה בקצב הצמיחה לעומת השנה שעברה. ב-2024, מגזר ה"פאונדרי" (Foundry – ייצור שבבים עבור חברות אחרות) בתעשיית השבבים צמח ב-22%, לאחר נפילה בשנת 2023, נמסר מ-Counterpoint.
התרחבות השימוש בבינה מלאכותית במרכזי נתונים ובקצה (Edge Computing) הובילה לביקוש לשבבים המיוצרים בטכנולוגיות ייצור מתקדמות. TSMC ניצלה מומנטום זה על ידי ייצור שבבים בטכנולוגיות 5/4 ננומטר ו-3 ננומטר, בשילוב עם טכנולוגיות אריזה מתקדמות, כמו טכנולוגיית ה-CoWoS הקניינית של החברה.
"אנו צופים כי ניצולת הייצור הכוללת של הפאונדרי תהיה סביב 80% בשנת 2025, כאשר הצמתים המתקדמים (Advanced Nodes) ישמרו על ניצולת גבוהה יותר מאשר הצמתים הבוגרים (Mature Nodes)," אמר אנליסט Counterpoint, אדם צ'אנג, ל-EE Times. "יצרני שבבים סיניים בצמתים בוגרים צפויים לראות ביקוש חזק יותר בהשוואה לעמיתיהם שאינם סיניים, מונע על ידי מאמצי לוקליזציה מקומית."
משמעות הדברים היא כי הביקוש הגובר לשבבים עבור יישומי בינה מלאכותית, בדגש על טכנולוגיות ייצור מתקדמות, ממשיך להניע את הצמיחה בתעשיית הפאונדרי. TSMC, כחברה מובילה בתחום, נהנית מביקוש גבוה לשבבים המתקדמים שלה. במקביל, חברות קטנות יותר, אשר התמקדו בטכנולוגיות רלוונטיות לתחום הבינה המלאכותית, מצליחות גם הן לרשום צמיחה משמעותית. מעניין יהיה לעקוב אחר התפתחות השוק הסיני, אשר צפוי להגביר את הביקוש לשבבים המיוצרים בתוך המדינה.