Hitachi Astemo מייצרת מערכות עבור יצרני רכב (OEM) גדולים. יישום יכולות הבדיקה של היטאצ'י אסטמו תאפשר להעריך את יכולות SEDAR ויאמת כי ניתן לשלב אותו בקלות במערכת ה-ADAS שלהם כדי לספק מידע עומק 2D ותלת-ממד שיהיה קריטי למשימה בתנאי ראות קשים
TriEye, המפתחת מערכות חישה בגלים קצרים אינפרא אדום (SWIR), מודיעה על שיתוף פעולה עם היטאצ'י אסטומו, ספקית Tier 1 לתעשיית הרכב. החברות יפעלו יחד כדי לשפר עוד יותר את היכולות של מערכות סיוע מתקדמות לנהג (ADAS) למזג אוויר קשה ולתנאי תאורה חלשה על ידי האצת ההשקה של טכנולוגיית TriEye. SEDAR (ספקטרום משופר זיהוי וטווח), גם זכה להכרה משמעותית כאשר הוא הוכתר CES 2022 חדשנות פרס כבוד, בקטגוריית מודיעין רכב.
ה-SEDAR, מסוגל לייצר הן נתוני תמונה באיכות HD והן מפת עומק מפורטת ליישומי נהיגה אוטומטיים. ה-SEDAR נועד לעמוד בדרישות שוק הרכב ולשדרג את תקני הבטיחות על ידי מתן אפשרות לתפיסה בכל תנאי הנראות. ה-SEDAR של TriEye, המבוסס על החיישן מבוסס CMOS הראשון בעולם, העורב, פועל באופן ייחודי בספקטרום SWIR, ומאפשר הדמיה HD SWIR ומיפוי תלת-ממדי דטרמיניסטי – במודל חיישן אחד.
Hitachi Astemo מייצרת מערכות עבור יצרני רכב (OEM) גדולים. יישום יכולות הבדיקה של היטאצ'י אסטמו תאפשר להעריך את יכולות SEDAR ויאמת כי ניתן לשלב אותו בקלות במערכת ה-ADAS שלהם כדי לספק מידע עומק 2D ותלת-ממד שיהיה קריטי למשימה בתנאי ראות נמוכה.
"המטרה שלנו היא להמשיך לפעול לשיפור בטיחות הרכב", אמר ג'ון נונלי, סגן נשיא בכיר, הנדסת עיצוב, היטאצ'י אסטאמו אמריקה. "אנחנו מאמינים כי SEDAR של TriEye יכול לספק לכלי רכב אוטונומיים יכולות זיהוי של מטרות נעות ומדויקות הדרושות כדי להגביר את בטיחות הנסיעה בכל תנאי הראות."
"אנו נרגשים לשתף פעולה עם היטאצ'י אסטאמו, מובילה ב-Tier 1 המחויבת לחידושים המאיצים את קידום טכנולוגיות הדור הבא", אמר זיו ליבנה, מנהל העסקים הראשי של TriEye, "יחד עם המומחיות של היטאצ'י אסטאמו בבניית ופריסה של מערכות ADAS מורכבות, אנו יכולים ליצור נתיב ברור וממוקד לשילוב כלי רכב ולהציל חיים בכביש."
מנכ"ל TRIEY אבי בקל השתתף לפני שבועות אחדים בפאנל במסגרת מפגש הסיליקון קלאב. בין היתר הוא פירט יותר על הטכנולוגיה: "אנחנו עובדים בטכנולוגית SWIR (SHORT WAVE INFRARED ) שזה למעשה ספקטרום של אורכי גל. לא המצאנו את המונח, אנחנו רק פיתחנו את היכולת לייצר חיישן SWIR במחיר זול, תוך שימוש בחומרה סטנדרטית. הדבר פותח הזדמנות לאינסוף אפליקציות. אנחנו מפתחים מצלמה שיכולה לצלם בכל תנאי תאורה ומזג אוויר ולספק תובנות אודות הסביבה וכל זה במחיר של שבב רגיל בטלפון סלולארי. כמו שציינתי המוצר מבוסס על עשור של מחקר ופיתוח אינטרדיסציפלינרי מרמת הפיזיקה של המוצר, אנלוג, דיגיטל, תוכנה, חומרה, קשר לספקי תקשורת (ISP) , פוטוניקה ומערכות אלקטרואופטיות."