המונח IOT מקבל משמעות חדשה – Intelligence of things. כך אמר סטיב קוניג, סגן נשיא למחקר של איגוד ה-CTA, מארגני תערוכת CES במפגש עיתונאים בו נסקרו המגמות העדכניות שבאות גם לידי ביטוי בתערוכת CES.
לדבריו, האינטרנט של הדברים עבר נעבר לחיבור פשוט של מכשירים אלקטרוניים לאינטנרט. כיום המכשירים הללו הפכו חכמים, דבר שמשנה את המודל העסקי ואת התנהגות הצרכנים.
האינטרנט של הדברים היו המאפיין העיקרי של העשור החולף, אך התבונה של הדברים יעצבו את העשור החדש, אמר קוניג. "התבונה המלאכותית מחלחלת לכל היבט של המסחר והתרבות שלנו.
התבונה של הדברים תוצג בביתנים רבים במגוון רחב של גאדג'טים – החל מעוזרים קוליים ברמקולים חכמים ועד לתבונה מלאכותית של מכוניות אוטונומיות ורובוטים.
"אנו נמצאים בחזית קיום ההבטחה של טכנולוגית בתים חכמים," הוסיפה לסלי רורבאך מנהלת המחקר ב-CTA שותפתו של קוניג בהנחיית המושב. לדוגמה ניתן לראות בתערוכה כל דבר החל מהברזים חכמים, דרך מראות חכמות ועד למקלחות חכמות."
"בעתיד כל הבית יהיה מקושר", אמרה. "כך שלא מדובר רק במכשירים, גם הבית עצמו יהיה חכם – למשל גגות וקירות חכמים. ואילו קוניג הוסיף בהקשר זה: "ההבטחה של מרחבי המגורים החכמים היא לדאוג לאנשים המתגוררים בו במקום ההפך, כפי שקורה היום."
הדור החמישי – הגורם המאפשר
מה שיניע את התבונה של הדברים זו קישוריות הדור החמישי האלחוטי. "2020 תהיה שנת ההתנעה של מכשירי דור חמישי לצרכניםם. CTA צופה כי השנה יימכרו 20.2 מיליון טלפונים חכמים בארה"ב שיהוו 12% מכלל הטלפונים החכמים שיימכרו השנה, זינוק מכ-1.6 מיליון מכשירים ב-2019.
הצפי לשנים הקרובות הוא עליה של 36% ב-2021 ו-63% ב-2022, כאשר פריסת הרשתות תגדל.
לראשונה, הדור החמישי ישרת יישומים ארגוניים, חלקם הדורשים IOT בתפוצה המונית כגון בתים חכמים, לוגיסטיקה, קריאה מרחוק של מונים חכמים, וחקלאות חכמה.
במכשירים אלה הדרישה תהיה מחיר זול, צריכת אנרגיה נמוכה, קצבי העברת מידע נמוכים ומכירה בכמויות גודלות.
בצד השני יש את ה-IOT הקריטי, כגון רפואה מרחוק, בקרת תנועה, רשת חשמל חכמה, יישומים תעשייתיים ואף ייצור מרחוק.
מכשירים אלה יצטרכו להיות אמינים במיוחד, בעלי שיהוי נמוך וזמינות גבוהה.