על פי הבית הלבן, ארה"ב זקוקה לבין 90,000 ל-100,000 מהנדסי וטכנאי שבבים נוספים, וצריכה להכפיל את מספר בוגרי ההנדסה, עד 2030. המחסור במהנדסים יכול להגיע עד 300,000 עד סוף העשור
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הציב יעדים שאפתניים לתעשיית המוליכים למחצה בארה"ב, אך קיים חסר משמעותי: מחסור בעובדים. בעקבות חקיקת חוק השבבים והמדע על ידי הנשיא ביידן בשנה שעברה, הוקצו עשרות מיליארדי דולרים להשקעה במפעלי ייצור שבבים בארה"ב. המטרה היא להגדיל משמעותית את ייצור השבבים האלקטרוניים באמריקה, שכיום נשלט על ידי מדינות באסיה ובראשן טאיוואן.
אולם יש בעיה משמעותית – מחסור חמור בכוח אדם. על פי הבית הלבן, ארה"ב זקוקה לבין 90,000 ל-100,000 מהנדסי וטכנאי שבבים נוספים, וצריכה להכפיל את מספר בוגרי ההנדסה, עד 2030. המחסור במהנדסים יכול להגיע עד 300,000 עד סוף העשור.
כדי להתמודד עם הביקוש הגובר, הוקמו יותר מ-50 תוכניות הכשרה במכללות קהילתיות ברחבי ארה"ב. אחת מהן היא קורס זריז בן 10 ימים במכללת צ'נדלר גילברט באריזונה, שנועד לאמן במהירות אלפי טכנאים חדשים.
הקורס כולל התנסות מעשית עם חליפות ייצור, כלי עבודה ומכשור אלקטרוני, ומכין את הסטודנטים לעבודה בחדרים נקיים.
עם זאת, עדיין לא ברור אם מספר בוגרי תוכניות ההכשרה יספיק כדי לענות על כל הביקוש לטכנאים ומהנדסים בתעשייה שצפויה לצמוח בקצב מהיר. ייתכן שבעתיד הקרוב יישאר מחסור משמעותי בכוח אדם מיומן, מה שעלול לעכב השקעות והרחבת קיבולת הייצור של מפעלי השבבים בארה"ב.