בכנס 3Dexperience, שערכה לאחרונה חברת 'דאסו סיסטמס' בנאשוויל, הופיעה ארין וויניק, משתמשת יוצאת דופן בתוכנת סולידוורקס, שמקדישה את חייה להנגשת מדע בדרכים שונות, ובהן בנוסף לכתיבה והרצאות, כמייקרית היא גם מעצבת תכשיטים בנושאים מדעיים בהדפסה בתלת ממד
המשימה של ארין וויניק היא להעצים מדענים ומהנדסים לשתף טוב יותר את הסיפורים שלהם באמצעות כתיבה, מדיה חברתית ופרויקטים של מייקרים .
וויניק הופיעה בכנס 3Dexperience שהתקיים לאחרונה בנאשוויל אותו ארגנה חברת דאסו סיסטמס, האחראית בין היתר על תוכנת התכנון סולידוורקס שלימוד אקראי שלה בבית הספר הביא את וויניק להנגיש את המדע בדרכים יצירתיות.
ארין וויניק נחשבת משפיענית בכל הקשור למשיכת נשים ללמוד ולעסוק במדע, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM), היא מהנדסת שהקימה בעת לימודיה באוניברסיטה חברה משלה, Sci Chic, שמייצרת תכשיטים בהשראת מדע והנדסה, המודפסים בתלת-ממד ככלי חינוכי לילדות.
וויניק השתמשה בכישוריה כדי לעזור לשתף סיפורי מדע והנדסה עבור ארגונים כמו MIT ונאס"א. היא גם עשתה הרבה עבודות פרילנס, כולל בניית מותג משלה בטיקטוק ובאינסטגרם ויצירת חפצים מהנים לחלוק את חדוות היצירה עם העולם כולו.
המסע של ארין החל כשלמדה לעבוד עם SolidWorks בשיעורי הנדסת המכונות שלה בקולג'. SolidWorks היא תוכנת תכנון תלת-ממדית בעזרת מחשב המאפשרת למהנדסים ליצור ולבדוק עיצובים לפני שהם נבנים. ארין ראתה את הפוטנציאל היצירתי בהנדסה והקימה את החברה הראשונה שלה, Sci Chic. כחלק מהמסע שלה, ארין הצטרפה לתוכנית היזמים של SolidWorks כשסיימה את לימודיה.
במסיבת העיתונאים תיארה וויניק כיצד היא משתמשת כעת באפליקציות SolidWorks ו-SolidWorks לילדים עבור עבודתה. SolidWorks מאפשרת לארין לעצב ולבדוק את עיצובי התכשיטים שלה לפני הדפסתם. התוכנה גם מאפשרת לה לבצע שינויים במהירות ובקלות, וזה חשוב בעת עיצוב ובדיקה של רעיונות חדשים.
התשוקה של וויניק למדע והנדסה הובילה אותה גם להפוך למודל לחיקוי עבור נשים ב-STEM.
פרס מטעם נאס"א על הנגשת המדע של תחנת החלל
ארין קיבלה את אחד הפרסים הנחשבים ביותר של נאס"א שנקרא "סנופי הכסף" – סיכה בדמותו של הכלבלב מהקומיקס, שטסה לחלל. דמותו של סנופי היא חלק מאיקונוגרפיית הבטיחות של נאס"א מאז שנות ה-60. הפרס מוענק לפחות מ-1% מעובדי וספקי נאס"א ורק לאלו שהשפיעו באופן משמעותי על תוכנית החלל המאויישת או תרמו לבטיחות בצורה משמעותית.
באופן ספציפי, היא קיבלה את הפרס על קמפיין "יתרונות לאנושות", שמטרתו לחלוק את כל הדרכים שבהן המדע שנחקר בתחנת החלל הבינלאומית ב-22 השנים האחרונות מועיל לנו כאן על כדור הארץ. עבודתה בפרויקט זה הוכרה כתרומה משמעותית לקידום הבטיחות ולשיתוף ההשפעה של עבודת נאס"א עם הציבור הרחב.
לסיכום מספרת וויניק כי המסע שלה מראה את החשיבות של הזדמנויות, נטוורקינג ותשוקה בהשגת המטרות שלנו ועשיית שינוי בעולם. היא בחרה במדע כי היא ראתה את הפוטנציאל היצירתי בהנדסה ורצתה להשתמש ביצירתיות הזו כדי לחולל שינוי בעולם.