סנאטורים אמריקאים מבקשים לעכב את התוכניות לאסור את השימוש במוליכים למחצה סיניים על ידי סוכנויות ממשלתיות בארה"ב והקבלנים שלהן. במקביל התקבלו לאחרונה דיווחים כי סין החלה לאפשר לפקידים אמריקאים לבצע בדיקות פיקוח על יצוא על כמה מחברות הטכנולוגיה שלה שעמדו בפני כניסה לרשימה השחורה של וושינגטון.
בחודשים האחרונים החריף ממשלו של ג'ו ביידן את מלחמת הסחר במוליכים למחצה בסין, מגביל אספקה של ציוד ייצור חיוני לחברות כמו SMIC, וכן אוסר על חברות אמריקאיות כמו Nvidia ו-AMD למכור שבבי בינה מלאכותית לסינים. על משרדי ממשלה בארה"ב כבר נאסר להשתמש בטכנולוגיות סיניות אחרות כגון מצלמות טלוויזיה במעגל סגור של Hikvision וציוד רשת של Huawei מכיוון שלעסקים סיניים רבים יש קשרים הדוקים עם המדינה.
כעת עולה כי הצעת חוק חוצת מפלגות שנחשפה בספטמבר על ידי הסנאטור הדמוקרטי צ'אק שומר ועמיתו הרפובליקני, ג'ון קורנין, הייתה מחייבת את משרדי הממשל בארה"ב להפסיק לאלתר להשתמש בשבבים המיוצרים על ידי חברת המוליכים למחצה המובילה בסין, SMIC, כמו גם חברות אחרות כמו יצרניות הזיכרון YMTC ו-CXMT. אבל נוסח החקיקה השתנה כעת.
בעקבות דרישות שהגיעו לסנאטורים מלשכת המסחר של ארה"ב ומקבוצות עסקיות אחרות, שאמרו כי הסרת מכשירים שנבנו על ידי SMIC וחברות המוליכים למחצה האחרות של סין תהיה מסובכת. למרות שכבר זמן רב קיים איסור על ייצור רכיבים בטכנולוגיות חדשות בסין, אך החברות הסיניות הן יצרניות פוריות של שבבים ישנים ופחות חזקים המשמשים במגוון רחב של מוצרי אלקטרוניקה.
בעקבות השינויים בהצעת החוק, במקום להסיר או במקרים מסוימים לעשות זאת תוך שנתיים, יהיה לסוכנויות הממשלתיות ולקבלנים שלהן כעת חלון ציות של חמש שנים אם הצעת החוק תהפוך לחוק.