אנליסטים מעריכים כי שוק התרופות, מוליכים למחצה, מוצרי בריאות ומזון שייוצרו בחלל עשוי להגיע ליותר מ-10 מיליארד דולר עד 2030
ייצור בחלל הוא שוק מתפתח שכמה סטארט-אפים מהמרים להמריא אליו בשנים הקרובות. אנליסטים מעריכים כי שוק התרופות, מוליכים למחצה, מוצרי בריאות ומזון המיוצרים בחלל עשוי להגיע ליותר מ-10 מיליארד דולר עד 2030.
החלל מציע תנאים ייחודיים כמו קרינה, מיקרו-כבידה ואקום המאפשרים שיטות ייצור חדשות שאינן אפשריות על פני כדור הארץ.
ספייס פורג', חברת סטארט-אפ בריטית מתכננת להקים בחלל מפעלים לייצור מוליכים למחצה מהדור הבא תוך שימוש בחומרים שאינם סיליקון. המטרה היא לייצר מצעי מוליכים למחצה המאפשרים שיפורי ביצועים פי 10-100 עבור יישומים כמו 5G וכלי רכב חשמליים. שכלול גבישי מוליכים למחצה במיקרו-כבידה הוא המפתח להשגת התקדמות זו. ספייס פורג' תייצר את הגבישים בחלל ואז תשכפל את הצמיחה שלהם על כדור הארץ. בכך יימנע הצורך לשגר שוב ושוב לוויינים לחלל כדי לייצר בקנה מידה גדול.
באתר החברה מצויין כי בחלל קיים לחץ אטמוספירי נמוך פי 10 טריליון מזה שבכדור הארץ יאפשר להסיר בעיות זיהום ואת הצורך במשאבות רב-שלביות הודות לגישה למהירות שאיבה בלתי מוגבלת.
"ברגע שיצרנו את הגבישים האלה בחלל, אנחנו יכולים להחזיר אותם לקרקע ואנחנו יכולים לשכפל ביעילות את הצמיחה הזו על כדור הארץ", אמר ג'וש ווסטרן, מנכ"ל ומייסד שותף של ספייס פורג' לערוץ CNBC. "לפיכך איננו צריכים לטוס לחלל אינספור פעמים כדי לבנות שבבים בכמויות גדולה . נוכל פשוט לפעול עם שותפי ה-FAB שלנו ולקוחות על הקרקע".