SEIDA, שנוסדה על ידי עובדים לשעבר של חברת התכנון האמריקאית Mentor Graphics מתכננת למכור תוכנת תכנון קריטית בשם OPC כדי לעזור לסין להגיע לעצמאות בתחום השבבים
המרוץ הטכנולוגי בין ארצות הברית לסין בא לידי ביטוי בתעשיית תכנון השבבים. אמריקה מובילה כיום בתכנון שבבים מתקדמים, אך סין משקיעה משאבים רבים כדי להדביק את הפער.
במרכז המאבק ניצבת חברת הסטארט-אפ SEIDA, שנוסדה על ידי עובדים לשעבר של חברת התכנון האמריקאית Mentor Graphics. סיידא (SEIDA) מתכננת למכור תוכנת תכנון קריטית בשם OPC כדי לעזור לסין להגיע לעצמאות בתחום השבבים.
ארצות הברית רואה בשבבים מתקדמים מרכיב קריטי לעוצמתה הכלכלית והצבאית. היא הטילה מגבלות ייצוא כדי להגביל את גישת סין לכלי תכנון כמו OPC. אולם SEIDA מראה שסין מוצאת דרכים יצירתיות לעקוף הגבלות.
גופים סיניים חזקים כמו יצרנית השבבים SMIC משקיעים ב-SEIDA. אולם מוצאם של המייסדים מעורר תהיות – האם לקחו קניין רוחני באופן לא הולם כדי להקים את החברה? SEIDA מכחישה זאת.
כלי תכנון שבבים דורשים עוצמת חישוב רבה. ניסיון רב נחוץ כדי להתחרות בספקים קיימים. לא ברור כיצד SEIDA יכולה לפתח טכנולוגיה תחרותית כל כך מהר ללא ניצול ידע קודם.
שבבים מתקדמים מאפשרים טכנולוגיות כמו בינה מלאכותית, מחשוב קוונטי וטילים היפר-קוליים. שליטה בתכנון שבבים קריטית לחדשנות עתידית עם השלכות ביטחוניות לאומיות. המתחים צפויים לעלות ככל שסין אוכלת את הפער מול ארה"ב.
הקרב הטכנולוגי משפיע גם על השווקים הפיננסיים. משקיעים עוקבים אחרי ההתפתחויות בתחום, מה שמוביל לתנודתיות במטבעות כמו הדולר והיואן. צמיחת SEIDA עשויה לשנות סחר ותיקי השקעות בהתאם למידת ההפרעה שלה לתעשייה.
מקרה SEIDA ממחיש את המחיר הגבוה והמורכבות של התחרות סביב שבבים בין ארה"ב לסין. אמריקה רוצה לשמור על יתרונה תוך הגבלת עליית סין. אבל סין נחושה להגיע לעצמאות, עם השלכות גיאופוליטיות וכלכליות מרחיקות לכת.