היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את אבי בקל, מנכ"ל חברת TriEye המפתחת חיישנים מתקדמים מבוססי אינפרארד לתעשיית הרכב. בראיון בלעדי ל-Chiportal אומר אבי: "כשיוצרים משהו אי אפשר לחזות כל דבר שעלול להשתבש, אבל בנייה של בסיס איתן היא כלי טוב להתמודדות; הבסיס, שמורכב ממשקיעים, צוות החברה ושותפים טכנולוגיים, הוא קריטי כדי לצלוח כל זעזוע, כדי לשמר וכדי להמשיך ליצור ולחדש". לפניכם הראיון המלא והמענין עם אבי בקל:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
אנחנו מתמודדים עם המשבר במספר מישורים:
• סביבת עבודה: לאחר קבלת ההנחיות הוחלט לאפשר עבודה מהבית לכל מי שאינו חיוני במשרד.
• המשך קיום פעילות טכנית ועסקית: במהלך החודשיים האחרונים עבדנו סביב השעון על מנת להאיץ את פעילות הפיתוח, לצד הפעילות העסקית והשיווקית שהמשיכה להתקיים כל הזמן במרחב הוירטואלי.
• הון אנושי: בחודש האחרון הצטרפו אלינו ארבעה חברי צוות חדשים ואנחנו ממשיכים לאתר ולגייס טאלנטים מדיסציפלינות שונות.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
אחד הדברים שאפיינו את המשבר הנוכחי זה אי וודאות. כדי לייצר תחושת בטחון בתוך כל אי הוודאות החלטנו לא לקחת שום דבר כמובן מאליו: יזמנו שיחות, השארנו את כל ערוצי התקשורת פתוחים, עדכנו סטטוס בתדירות גבוהה וניסינו לשתף ולשקף כדי לרתום לעשייה משותפת – תוך אמון מלא בכל אחד ואחת מחברי הצוות.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
באופן אישי, אני פחות בעד הפורמט של עבודה מהבית. אני מאמין שהאינטראקציה הבין-אישית מייצרת ערך מוסף, במיוחד בסביבה מולטידיסיפלינרית. בעקבות הסיטואציה, ומתוך מחויבות לשמירה על בריאותם של חברי הצוות ובני משפחתם, צוותים מהחברה – בהם אנשי האנלוג, הדיגיטל והתוכנה, שעבודתם היא במרחב הדיגיטלי – עברו לעבוד מרחוק. תוך כדי תנועה נוכחנו באתגרים שמגיעים עם שינוי שיטת העבודה וניסינו למצוא ולייצר פתרונות. לא הכל עבר חלק, אבל בסך הכל העיכובים שנוצרו בפיתוח היו מינימליים. מסקנת ביניים (אנחנו עדיין לא בסוף) היא שעבודה מרחוק לא מתאימה לכולם – אין תחליף למפגשים הבלתי אמצעיים במעבדה ובמשרד. מה שכן, כשהסיטואציה מחייבת עבודה מהבית אז מוצאים פתרונות שבסיסם הוא שמירה על שגרה: עוגנים בלו"ז, שיחות צוותיות ואישיות, סיכומי שבוע וכו'.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אני לא נביא ולא מתיימר להיות. זו עובדה שהכלכלה חטפה מכה חזקה; יש תחומים שנפגעו יותר ויש שנפגעו פחות. אני יכול להגיד מהזווית האישית שלי, כמי שמוביל חברה המתעסקת בטכנולוגיה עמוקה שדורשת זמן פיתוח ארוך אך תשפיע על תחומים נרחבים בחיינו – אנחנו מאד אופטימיים בנוגע לעתיד. עם זאת, המקרו מסביב תמיד משפיע ואנחנו מעריכים שייקח זמן רב עד שנוכל לחזור ל״שגרה״.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
כשיוצרים משהו אי אפשר לחזות כל דבר שעלול להשתבש, אבל בנייה של בסיס איתן היא כלי טוב להתמודדות; הבסיס, שמורכב ממשקיעים, צוות החברה ושותפים טכנולוגיים, הוא קריטי כדי לצלוח כל זעזוע, כדי לשמר וכדי להמשיך ליצור ולחדש. הניסיון של כולם יחד, בשילוב עם חדוות היצירה, מביא לדברים נפלאים.
גאה בך, אבי!!!
גאה להיות בגרוב, הקרן הראשונה שזיהתה את איכות האנשים, את מורכבות(והתכנות) הטכנולוגיה ואת השוק העצום.
מקווה שתהוו גאווה לכל עם ישראל ושהמערכות שלכם יצילו הרבה חיי אדם.