היום במדור "חמש עם.." אנו גאים לארח את אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות . בראיון בלעדי ל Chiportal אומר אהרון: "דמות המנהיג קריטית לצליחת המשבר. יש להפגין מנהיגות מחבקת אך מתווה-דרך"… "ההייטק צפוי לשנות את פניו" לפניכם כל הראיון עם אהרון.
1. כיצד מתמודדת ראשות החדשנות עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
הרשות נדרשה לצמצום כח אדם ל-30% כשאר המגזר הציבורי. מרבית העובדים עובדים מהבית. אל מול הצמצום בכח אדם, פעילות הרשות רק גדלה, הן בהיבט משבר הקורונה (3 קולות קוראים בשני מחזורים למציאת פתרונות טכנולוגיים סביב המשבר- 400 בקשות התקבלו כבר במחזור הראשון) והן בהיבט המשבר הכלכלי הנובע ממנו, כפי שיפורט מטה.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
במצב אי ודאות צריך לנקוט לדעתי בשני אמצעים העלולים להיות סותרים זה את זה:
האחד- הקטנת קצב שריפת המזומנים במידה ויש פגיעה בהכנסות והשני- שימור "כח אש" ליום שאחרי. יש להפגין מנהיגות מכילה, מחבקת אך מתווה-דרך. דמות המנהיג קריטית לצליחת המשבר.
3. איזה תוכניות מיוחדות הפעלתם לסיוע לחברות הייטק בתקופת משבר זו?
הרשות פועלת ביחד עם משרד האוצר ליצירת חבילה כוללת של פתרונות שיהיו מותאמים לכל אחת מאוכלוסיות ההייטק (הזנק, חברות צומחות, חברות גדולות). במקביל ובמסגרת תכניות הרשות אנו פועלים לקיצור זמני התגובה עד למתן המענקים וכמו כן להקלות נקודתיות ללקוחותינו בדרישות הבירוקרטיות המתחייבות מהם.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אנו ברשות פועלים תחת הנחה שהמשבר הבריאותי יסתיים ברבעון השלישי של השנה ואילו המשבר הכלכלי יימשך כשנה אחריו. אנו מעריכים כי מערכי הטיסות יחזרו בהדרגה, אבל לא בהיקפים הקודמים. ההייטק צפוי לשנות את פניו תוך הדגשת: הקמת מערכי מכירות אפקטיביים, השקעות בטכנולוגיה עמוקה והטייה נוספת לטובת עבודה מרחוק.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריך לשנות בהיערכות הממשלה לתמיכה בתעשיה בעיתות משבר, מה הציפיות שלך מהתעשיה בתקופה זו?).
במשבר הנוכחי חודד הצורך בתעשיית ייצור מקומית מבוססת שתוכל לספק חומרי גלם נדרשים לתעשיית ההייטק גם כאשר שרשרת האספקה הגלובלית נפגעת. בהקשר של ניהול המשבר- נראה שהגישה של הממשלה חיובית, חשוב להקפיד להפעיל מהר את כלי הסיוע על מנת שיהיו רלוונטים לתעשייה בזמן אמת.