היום במדור “חמש עם…” אנו שמחים לארח את דן גלוטר, מנכ"ל Optimal Plus המספקת פתרונות אנליטיים לתעשיות הרכב, המוליכים למחצה ומוצרי אלקטרוניקה. בראיון בלעדי ל- Chiportal מפרט גלוטר את דעתו על משבר הקורונה ומציין כי: "מדובר באירוע מכונן שישנה סדרי עולם. כשהמגיפה תדעך יצוצו בוודאי הזדמנויות חדשות בתעשיות קיימות ובתעשיות חדשות שתיווצרנה כתוצאה ממנה" לפניכם הראיון המלא עם דן גלוטר:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
בתקופה, שלהרבה חברות לא הייתה ברירה אלא לפטר או להוציא עובדים לחל"ת, באופטימל+ החלטנו לא לפטר, ואפילו המשכנו עם מספר גיוסים קריטיים. הורדנו ב-10% את הוצאות השכר שלנו כמעסיק ופיצינו את העובדים באופציות בתמורה להפחתה בשכר – וכל זאת בהסכמה מלאה ובאישור 100% מהעובדים… ועדיין מכיוון שהכל דינמי, יצרנו ארבעה תרחישים של השפעה עד כדי 25% ירידה בהכנסות ואנו מוכנים לכל תרחיש.
אני תקוה שלא נצטרך להפעיל תרחישי קיצון. מבחינת המשכיות עסקית, אנו עובדים חזק מאוד. ממשיכים לתמוך בלקוחותינו ברחבי העולם, ממשיכים בפיתוח פתרונות, מתאימים את השירות שלנו לסיטואציה ומתכוננים ליום שאחרי כדי שנוכל לתת מענה מקצועי ללקוחות שלנו בכל שלב.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
• ראשית לגייס את כל השדרה הניהולית בחברה ולהוביל בעזרתה את המהלכים הנדרשים
• לייצר יחד תוכניות פרטניות לפי מספר תרחישים מהאופטימי עד הקיצוני. לא לחשוש מכך
• לתקשר, לתקשר ולתקשר עם כל העובדים בשקיפות מלאה, בתדירות קבועה ובבהירות
• לתקשר עם הלקוחות, להקשיב ללקוחות, להבין מה הבעיות הכואבות כרגע ולהרגיע. לייצר זמינות אופטימלית לתמיכה מרחוק, להמשיך לתת ערך במתן שרותים נוספים המתאימים לרוח המשבר
• פגישה יומית של צוותי הניהול: לאתר בעיות ברמה היומית ולפתור מיידית ככל שניתן
• להמשיך ולהתייעל בעבודה מהבית. יצירת שגרות שיאפשרו פרודוקטיביות מחד ומצד שני ישמרו על העובדים שלנו ולייצר איזון שיאפשר להם לקחת אויר ולהיות עם בני משפחתם.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
בוודאי שבאופטימל כמו חברות רבות אחרות עברנו מיידית למוד עבודה מלא מהבית. תשתיות ה- IT שלנו מצוינות ומוכנות לעבודה יעילה מרחוק. בשל היותנו חברה גלובאלית, חלק גדול מהעובדים שלנו מתורגל בכך. שמחתי במיוחד לראות איך מחלקת הפיתוח שלנו (כ-100 מפתחים) הצליחה להיות פרודוקטיבית מהיום הראשון ועבודת הצוות והתקשורת, לא רק שלא נפגעה, אלא אף השתפרה. אנחנו מקפידים על שיחות וידאו ולא רק אודיו כך שכולם רואים את כולם ואני גאה בעובדים שלנו על המהירות שבה כולם הסתגלו ועל היכולת לשמור על סטנדרטים גבוהים של עבודה, למרות הנוכחות של בני המשפחה בבית. מדהים!
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
כמו בכל משבר בסדר גודל כזה, מדובר באירוע מכונן שישנה סדרי עולם. כשהמגיפה תדעך יצוצו בוודאי הזדמנויות חדשות בתעשיות קיימות ובתעשיות חדשות שתיווצרנה כתוצאה ממנה. ישתנו סדרי עולם באופן שאנו עובדים, מתקשרים, סדרי העדיפויות הארגוניים, מוכנות לקטסטרופות עתידיות, ניהול סיכונים וכדומה. בעולם שבו אופטימל+ פועלת, Big data analytics לעולמות הייצור של תעשיות הסמיקונדקטור והאוטומוטיב, אני צופה שארגונים יעשו חישוב מסלול מחדש לגבי מוכנות עתידית שלהם למשבר כזה, איך למקסם יעילות תפעולית ביצור גם מרחוק באמצעות כלים מתקדמים כמו שימוש ב data analytics ושימוש בענן. חברות בתחום הזה בוודאי יחשבו מחדש איך מייצרים פרקטיקות שמחזירות את העסק במהירות המירבית לאופרציה מיטבית, איך מייצרים שקיפות אופטימלית בשרשת הערך כדי לדעת להעריך בכל רגע נתון מהם האתגרים וההזדמנויות. אנחנו לדוגמא, לא מפסיקים לעבוד לרגע וממשיכים לשרת את לקוחותינו גם מרחוק.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
אני חושב שבעת הזו קל לבקר את הגופים הממשלתיים. אני נמנע מכך ומעדיף להירתם ולתרום באזורים בהם אני יכול להביא ערך. לדוגמא, כדירקטור ב-8 השנים האחרונות בארגון ההייטק הישראלי IATI, אני פעיל ביותר בימים אלו בעזרה ביצוג IATI מול משרדי הממשלה. זו בעיני הזדמנות להשפיע ביצירת דיאלוג עם משרדי הממשלה השונים, להשמיע את קול המיגזר שלנו ולהשפיע על תוכנית ההקלות שהמדינה תוכל ליישם כדי לשמור על הלב הפועם של תעשיית ההיטק הישראלית, הכל כך חשובה לכולנו.
ולסיום והכי הכי חשוב – בריאות, בריאות ועוד בריאות – לכל אחד מכם, למשפחותיכם וליקרים לכם.