היום במדור “חמש עם…” אנו שמחים לארח את עומר כילף, מנכ"ל חברת ההזנק אינוויז טכנולוגיות ( (Innoviz Technologies ) המפתחת חיישני LiDAR לתעשיות הרכב, המל"טים, הרובוטיקה, והמיפוי .בראיון בלעדי ל- Chiportal מפרט כילף את דעתו על משבר הקורונה ומציין כי: "ממשלת ישראל צריכה להבחין בתעשיית ההייטק בין חברות טכנולוגיה בוגרות לבין חברות הזנק אשר מתנהלות באופן שונה" לפניכם הראיון המלא עם עומר כילף:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
אינוויז הינה חברה פרטית ולכן ההתנהלות של החברה שונה מאשר חברות ציבוריות אשר נמדדות באופן רבעוני. הפעולות של החברה מסתכלות על אופק גדול יותר ולכן אנחנו לא נדרשים להגיב באופן שיפגע ביכולת שלנו לעמוד ביעדים האסטרטגיים שלנו. אינוויז מעורבת בפרויקטים בהם הטכנולוגיה שלנו משתלבת במוצרי רכב אשר מיועדים כרגע להיות זמינים לשוק בסוף השנה הבאה ולכן אנו ממשיכים לפעול במלוא המרץ גם מהבית ואף מממשיכים בגיוס עובדים במשרות נבחרות.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
חברות סטארטאפ צריכות תמיד לראות את היכולת שלהן להאריך את זמן החיים שלהן בהתאם להתנהגות השוק. ברוב השווקים המשבר ייצר האטה וזמן התאוששות ארוך, מצד שני פרוייקטים שנדחים אצל לקוחות יכולים לפתוח חלון הזדמנויות חדש להיות רלבנטים. כדאי לנסות לבנות יחסים מול איזורים בעולם בהם החזרה לשגרה צפויה להיות מוקדמת יותר ולנסות למצוא הזדמנויות אשר קודם לכן היו בעדיפות נמוכה יותר.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
אינוויז עובדת תחת ההנחיות לצמצם פעילות במשרד ולפיכך רוב העובדים מבצעים את השיחות וניהול המשימות היומיות בשיחות ווידאו. אני מופתע מאוד לטובה מהיעילות הגבוהה שמתקבלת באופי עבודה כזה. אנחנו ממליצים לעובדים להשתמש במצלמות על מנת לייצר חוויה נעימה יותר ותקשורת ברורה יותר. בימים שקדמו להנחיות הראשונות לגבי צמצום ההגעה למשרדים, בנינו אמצעי שליטה ובקרה רבים על הסטאפים (setup) השונים במעבדות, דבר שתרם להמשכיות. העבודה מהבית מייצרת תחושה של העמסה ביותר פגישות סינכרון, דבר שמייצר קושי בשל הימצאות הילדים בבית. אנחנו מנסים למצוא פתרונות כגון הדממה של פגישות בשעות מסוימות ביום.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
משבר הקורונה יצר ניסוי חברתי מעניין שמייצר נורמות והתנהגויות שיתרמו גם מעבר לאירוע המשבר. בכל קושי נחשפות נקודות חולשה שתיקונן יביא לחיזוק של החברה והיכולת שלה לנצל את החוזקות האלה מעבר לתקופת המשבר. בהקשר הזה אני מתייחס יותר לשימוש בכלים ניהוליים טובים ולשיפור יכולות ניהול פרויקטים מבוזרים. אני מאמין שנושא הריחוק החברתי ייצרב בתודעה לאורך תקופה, דבר שעלול לגרום לחברות לנסות להוריד תלות בשימוש בטיסות לחו"ל עבור הפעילות העסקית הרגילה.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
ממשלת ישראל צריכה להבחין בתעשיית ההייטק בין חברות טכנולוגיה בוגרות לבין חברות הזנק אשר מתנהלות באופן שונה. חברות סטארטאפ רבות יתקשו לגייס כספים בתקופה זאת, בשל האטת השוק לתקופה לא קצרה. ניתן להאריך את זמן חיי הסטארטאפ על ידי הורדת המיסים שמשולמים למדינה עבור העובדים בתקופה זאת, דבר שיכול לעזור להאריך את חיי החברה, אפילו כהלוואה עד להתאוששות התעשייה והיכולת לשוב ולגייס כספים.