במרכז המאמץ היפני נמצאת החברה הממשלתית Rapidus, השואפת ליצור "עמק הוקאידו" שיתחרה בעמק הסיליקון המפורסם יותר בקליפורניה, ומושכת גורמים גדולים כמו ASML. בנוסף, גורמים מהתעשייה כמו TSMC, סמסונג וקבוצת מיצובישי כימיקלים משקיעים בתעשיית השבבים ביפן
שוק השבבים עמד על כ-618 מיליארד דולר ב-2022, וצפוי להגיע לטריליון דולר עד 2030, לפי דוח של ארנסט אנד יאנג מאפריל 2023. יפן רוצה נתח מהעוגה התופחת הזו.
בשנת 2023, השקיעה יפן מאמץ גדול בתעשיית המחשבים המיקרואלקטרוניים – רכיבים קריטיים במוצרים אלקטרוניים שאנו משתמשים בהם מדי יום. היא תמכה בהקמת מפעלים חדשים והציעה תמיכה רחבה. ממשלות ברחבי העולם מנהיגות יוזמות להבטחת גישה לשבבים, עם מטרה לפתח יכולות משלהן ולהבטיח את שרשרות האספקה מפני מתחים גיאופוליטיים.
במרכז המאמץ היפני נמצאת החברה הממשלתית Rapidus, השואפת ליצור "עמק הוקאידו" שיתחרה בעמק הסיליקון המפורסם יותר בקליפורניה, ומושכת גורמים גדולים כמו ASML. בנוסף, גורמים מהתעשייה כמו TSMC, סמסונג וקבוצת מיצובישי כימיקלים משקיעים בתעשיית השבבים ביפן.
יפן מתמודדת עם אתגרים משמעותיים בניסיונה לחזור להיות שחקן מרכזי בתחום, כולל צורך בהשקעה רצופה ובכוח אדם מיומן. בשנות ה-80 וה-90, יפן הייתה אחד השחקנים הגדולים בעולם בתחום השבבים, אך מתיחויות סחר עם ארה"ב והסכם השבבים בין ארה"ב-יפן ב-1986 השפיעו על ירידתה מהבמה העולמית.
המאמץ היפני כולל הקמת מרכז טכנולוגיה לשבבים ותמיכה ממשלתית בהשקעות בתחום. אך יפן צריכה לפתח את יכולתה בעצמה בתחומים אלה ולהתמודד עם המציאות הפיזית, כולל בעיות קיימות כמו מגבלות מים וחוסר בכוח אדם.
יפן מתמודדת גם עם תחרות בינלאומית גוברת בתחום השבבים, עם מדינות כמו סינגפור, וייטנאם ואחרות שמשקיעות בתעשייה.