החלופות הן לעצור, לצמצם או להשאיר את ייצור השבבים באירופה בגלל קוביד-19
עם החרפת מגפת נגיף הקורונה באירופה, יצרני שבבים הצטרכו לבדוק את ענייני הבריאות וגורמי הסיכון של העובדים שלהם.
רוב אירופה נמצאת בסגר שמשתק את הכלכלה ואת חיי היומיום של מאות מיליוני אנשים. קבוצת PSA, רנו, פיאט קרייזלר, פולקסווגן, פרארי, בין שאר יצרני הרכב, עצרו את הייצור באתרי הייצור שלהם באירופה. יצרנית הצמיגים הצרפתית מישלן סגרה את המפעלים שלה באיטליה, ספרד וצרפת. אירבוס הפסיקה את הייצור וההרכבה במפעלים בצרפת וספרד, בהתאם לסגר הקפדני במדינות האלה. רשימת החברות עם פעילות ייצור מתארכת כל יום, וחברות שבבים לא יוצאות דופן.
התאמת כוח האדם
STMicroelectronics הודיעה שהיא מתאימה את הארגון של פעילות הייצור הקדמית והאחורית שלה במפעליה בצרפת. האמצעים הזמניים האלה עשויים להשפיע על עד 50 אחוז מעובדי הייצור שלה.
ST אישרה שהיא הסכימה להפחית את מספר האנשים באתרי הייצור שלה בצרפת במידה המירבית האפשרית. "אחרי יישום כללי של עבודה מרחוק, החברה מתאימה את עצמה להתפתחות של המצב כדי להמשיך לשמור על הבריאות והבטיחות של העובדים שנמצאים באתר", אמר אלכסיס ברטון, מנהל התקשורת החיצונית של חברת ST.
ההסכם, שנחתם על ידי הנהלת ST וגם על ידי ארגוני העובדים CFE-CGC ו-CFDT, משפיע על כל אתרי הייצור בצרפת. "נחתם הסכם עם שותפים חברתיים על האימוץ הזמני של הארגון של פעילות הייצור הקדמית והאחורית וגם פעילות התמיכה בקרוי, גרנובל, רן, רוסט וטור", אמר ברטון. "האימוץ הזמני הזה, שהותאם ספציפית לכל אתר, עשוי לכלול עד 50 אחוז מעובדי הייצור מ-19 במרץ עד 2 באפריל, והוא משלב תנאי בטיחות מירביים לעובדים באתר והמשכיות עסקית".
כלי תקשורת אחרים הסיקו מקריאת ההסכם ש-ST תפחית עד 50 אחוז מהייצור בצרפת.
קשיים ברמה שונה
כעת כל המתקנים של אינפינאון פועלים, אישר הדובר. "הופעלו צוותי תגובה שעוקבים אחרי המצב המקומי וננקטו אמצעים להפחתת סיכונים".
הדובר של אינפינאון אישר שהבריאות והבטיחות של העובדים והשותפים העסקיים שלנו הן בראש סדר העדיפויות של החברה. "בה בעת, אנחנו עושים את מה שנחוץ כדי שהפעילות במתקני הייצור שלנו תימשך באופן חלק ככל האפשר", וציין שמתקני הייצור של אינפינאון מתאפיינים בתנאים היגייניים יוצאי דופן שמעניקים דרגה גבוהה של הגנה מפני פתוגנים.
בנוסף לאמצעים מונעים נרחבים, רודהוסר אמר שאינפינאון הטילה הגבלות נרחבות על נסיעות. "באופן כללי, יש להימנע מנסיעות בתוך המדינה ולמדינות אחרות. חריגים פרטניים צריכים אישור מההנהלה הבכירה הרלבנטית". הוא הוסיף: "כל העובדים פרט לאזורים ומעבדות שקריטיים לייצור נדרשים לעבוד מהבית היכן שאפשר". מאז 19 במרץ כ-20,000 עובדים עובדים באמצעות גישה מרחוק, יותר מ-100,000 שיחות וידאו ואודיו נערכו דרך המערכת של אינפינאון.
להתכונן לאחרי המשבר
"אנחנו נמצאים במלחמה נגד נגיף הקורונה", הכריז נשיא צרפת עמנואל מקרון. בעת מלחמה, אין כמו לשתף פרקטיקות מיטביות וניסיון בתוך הקהילה העסקית. דוגמה לכך היא לינרד, שנוצרה כמיזוג בין סופרדיר ו-ULIS, המתמחה בגלאי אינפרה אדום באיכות גבוהה לשוקי התעופה והביטחון ולשווקים מסחריים.
ב-17 במרץ לינרד החליטה לעתור את כל הפעילויות "כי לא היינו בטוחים שאנחנו יכולים להבטיח את הבטיחות של כולם", אמר ל-EE Times דוד בייו-לנפרי, מנהל האסטרטגיה בלינרד. "לאחר מכן, היינו צריכים להתארגן כדי להבטיח שכל האנשים שלא מעורבים בייצור הישיר יוכלו עבוד מהבית עם המחשבים שלהם דרך הכלים שהתקנו".
שבוע עבר, ולינרד כבר מתכוננת לאחרי המשבר. "אנחנו עובדים על איך נוכל להתחיל מחדש את פעילות הייצור שלנו בתנאים הבטוחים ביותר עבור העובדים שלנו. הקמנו קבוצות עבודה עם כל הצדדים, כולל מנהלים וארגוני עובדים".