כך אומר שי כהן, מנכ"ל פרוטאנטקס בראיון לקראת כנס ChipEx2020 שיתקיים ב-16 בספטמבר. כהן ידבר בכנס על הצורך בשוק בפתרונות מעקב חדשים אחר "בריאות" מערכות אלקטרוניות, שיהיו כמובן מבוססים על לימוד מכונה
"האחריות עוברת למכונה", כך אומר שי כהן, מנכ"ל פרוטאנטקס בראיון לקראת כנס ChipEx2020 שיתקיים ב-16 בספטמבר.
כהן ידבר בכנס על הצורך בשוק בפתרונות מעקב חדשים אחר "בריאות" מערכות אלקטרוניות, שיהיו כמובן מבוססים על לימוד מכונה.
"חלק אדיר מהחיים שלנו מבוסס על שימוש באלקטרוניקה, אפילו אם אנחנו לא שמים לב. בעצם השיחה הזו (שהתקיימה ב-GOOGLE MEET א.ב) אנו משתמשים בכלים שמבוססים על שבבים. החיים שלנו הולכים ונהיים יותר ויותר תלויים באלקטרוניקה – אינסוף אפליקציות מנהלות לנו את יומן הפגישות, התיקים הרפואיים וחשבונות הבנק, ואפילו המכוניות כבר מחליפות אותנו בנהיגה כשאפשר. במצב כזה הולכת וגוברת הדרישה לאפס תקלות, בין אם במתן השירות לצרכנים כשהמערכת כבר בשימוש ובין אם בשרשרת הערך המייצרת את המערכות.
"במצב שיש לאלקטרוניקה משקל כה כבד בחיינו, צריך לאפשר לה לקחת אחריות על עצמה ולדווח על מצב בריאותה. פרוטאנטקס נותנת למערכות הדיגיטליות לא רק 'קול', אלא גם 'שפה', כך שתדענה לספק מידע לגבי כשלים מתהווים, אורך חיים צפוי, מקור תקלות והזדמנויות לייעול וחסכון. תחשוב על מצב בו הרכב מודיע שיש תקלה באחת המערכות הדיגיטליות, לפני שזו הופכת לכשל – ממש כמו שהיום יש התרעה על לחץ אוויר נמוך בגלגל או בעיה ברצועת הטיימינג."
הצורך מתעצם פי כמה כיוון שהמודל העסקי של בעלי המותגים כיום הפך ממכירה של מוצרים למכירה של שירותים. בעלי המערכות הם כבר לא צרכני הקצה, אלא נותני השירות שמנהלים צי של אלקטרוניקה. זה יכול להיות צי רכבים למשל, או צי שרתים בחוות שרתים ענקיות (Datacenters) המספקות את שירותי הענן לכולנו. "המשמעות היא שכל תקלה או הפסקה בשירות גוררת עלויות כבדות ופגיעה במוניטין החברה. פרוטאנטקס מאפשרת מעבר מתחזוקה מונעת למצב של תחזוקה חזויה."
קל להגיד, קצת יותר קשה ליישם, בין היתר מכיוון שהאלקטרוניקה היום מבוססת על ארכיטקטורות מגה-פונקציונליות ותהליכי ייצור מתקדמים מאוד. "הטכנולוגיות היום הרבה יותר מורכבות ולכן קשה לפתח שבב שיהיה יעיל כלכלית, תחרותי מבחינת ביצועים, וגם ייתן את רמת האיכות והאמינות הנדרשות. עד עכשיו, התעשייה הייתה מושתתת על משוואה של ויתורים (Trade-offs). מי שרצה איכות גבוהה יותר, שילם בביצועים; מי שרצה זמינות ((Availability גבוהה יותר, נאלץ להשקיע ביתירויות והגנות אשר ייקרו באופן מהותי את המוצר או השרות. רצינו לשבור את המשוואה הזאת ולאפשר לתעשייה להתפתח מתעשייה של או/או לתעשייה של גם-וגם."
הפתרון של פרוטאנטקס מבוסס על דיפ-דאטה (Deep Data), ובעצם מאפשר 'נראות מבפנים'. החברה משלבת בין טלמטריה של השבבים לבין לימוד מכונה ואנליזה מתקדמת. הטכנולוגיה מחברת את כל התעשייה בעזרת שפת דאטה משותפת שמאפשרת שיתוף מידע ואופטימיזציה לכל אורך שרשרת הערך – משלב התכנון, דרך שלב הייצור, ובסופו של דבר בשטח, בזמן השימוש.
"אנחנו שותלים מעין 'סוכנים' בשבב בשלב התכנון, אחרי למידה והבנה של הדיזיין הספציפי. הסוכנים מנטרים פרמטריים קריטיים במערכת בכל שלבי חייה, מלווים באלגוריתמים של לימוד מכונה וניתוח נתונים. המידע, בצורת תובנות והתרעות, מונגש ללקוחות בפלטפורמת תוכנה מבוססת-ענן."
באמצעות שילוב טכנולוגיות מדיסיפלינות שונות, פרוטאנטקס השיקה קטגוריה חדשה, מבוססת דיפ-דאטה, ומאפשרת לתעשיית האלקטרוניקה להמשיך ולהתפתח כמענה לדרישות השוק בצורה אמינה, בטוחה, ויעילה כלכלית.
פרוטאנטקס נוסדה ב-2017 והנהלתה כוללת מומחים מנוסים בתעשייה. לחברה משרדים בישראל, ניו ג'רזי וסאן פרנסיסקו. בין לקוחותיה נמצאות ספקיות אלקטרוניקה גלובאליות מסקטורים שונים, לרבות שוק הדאטה-סנטרס, טכנולוגיות ענן, בינה מלאכותית ותקשורת.
ChipEx2020 יתקיים השנה בגרסה וירטואלית. בכנס ישתתפו למעלה מ-30 מרצים ומנחים כולל מיטב המומחים מאמזון, אריקסון, גוגל, TSMC, NVIDIA, סמסונג, מנטור ואינטל. ב-ChipEx2020 תוכלו להתעדכן בכל מה שחם וחדש בתעשיה בתחומי ה- Quantum Computing , RISC V, 5G, Artificial Intelligence, Chip Security ועוד.
להרשמה מהירה לחצו כאן