אורי תדמור, נשיא KLA ישראל אומר את הדברים בראיון ל-CHIPORTAL. לדבריו יישומים כמו בנקאות מרחוק ורפואה מרחוק, כמו גם, רכבים עם מערכות מתקדמות לסיוע בנהיגה, הם בין המניעים להתפתחות המהירה של תעשיית השבבים
שבבים נמצאים היום בכל מקום, והדרישה רק תלך ותגדל. כך אומר אורי תדמור, נשיא KLA ישראל בראיון ל- CHIPORTAL לקראת כנס ChipEx2023 שיתקיים ב-9 במאי, במרכז הכנסים אקספו ת"א בארגון חברת ASG.
מהן המגמות בעולם השבבים מנקודת הראות שלך?
אורי תדמור: "אנו נמצאים בתקופה מאוד מעניינת בעולם השבבים, אני 25 שנה בתעשייה הזו ולא ראיתי מעולם דינמיקה כזו. ראשית, יש צמיחה מסחררת. לא ראינו ב-20 השנה הראשונות קצב גידול כזה גבוה. שנית, גופים ממשלתיים התחילו להתעניין ולהתערב בענף, ממשלות התחילו לזהות את התעשייה שלנו כאסטרטגית והתחילו להשקיע בה. רואים את זה בארה"ב, סין, האיחוד האירופי ואפילו הודו. בנוסף יש גידול רב במספר השחקנים בתעשייה. כל זה הופך את העבודה שלנו למעניינת אפילו יותר מתמיד."
"יש תמונה של הנשיא ביידן שצולמה לפני החתימה על חוק השבבים, בה הוא מצולם עם פרוסת שבב ואומר ששבבים הם משאב חיוני כמו נפט או כמו מים. אנחנו לגמרי מסכימים עם זה."
מה גרם להאצה הזו?
"המניע לגידול בתעשייה התחיל בתקופת משבר הקורונה עם המעבר לעבודה מהבית. אנחנו תמיד מסתכלים מה הטרנד שדוחף את הביקוש לשבבים. בעבר זה היה האינטרנט, אחר כך הטבלטים, הטלפונים החכמים ושירותי הנתונים. בשנים האחרונות כל המרכיבים הללו, כמו גם תעשיית הרכב הפכו למנועי הביקוש לשבבים."
תעשיית הרכב עוברת מהפכת מיחשוב בשנים האחרונות. "כשאנחנו הולכים לקנות מכונית חדשה אנחנו כבר לא שואלים איזה מנוע או בוכנות יש לה, אנחנו דורשים רכב היברידי, עם מסך אחד גדול לכל הפחות וחיישנים מכל הכיוונים. התחזיות הן שב-2030 45% מעלות היצור של הרכב האוטונומי תהיה מושקעת באלקטרוניקה. גם במברשת שיניים חשמלית יש היום כוח מיחשוב, אפילו שמעתי לא מזמן על מישהו שלקח מנורה חשמלית חכמה, שלף את המעבד שלה ותכנת עליו משחק. רק לפני 20 שנה, מעבד בעל כוח מחשוב שהיום משמש מנורה חכמה, היה מעבד המשמש מחשב ביתי."
"תחום נוסף שהתפתח משמעותית, במיוחד מאז הקורונה, הוא התחום של שירותי רפואה מרחוק. היום זה כבר נראה לנו טבעי שאם אתה רוצה לדבר עם הרופא אפשר לשוחח בזום אבל זה לא מסתכם בזה. היום יש גם מערכות רפואיות עם יכולות דיאגנוסטיקה מרחוק. ואם לפני הקורונה השתמשו במערכות כאלה רק באזורי ספר בקנדה ואלסקה היום כולנו משתמשים בהם."
מה אתם מפתחים כדי לענות על הביקושים הגבוהים?
"ב-KLA באופן כללי, ובישראל בפרט, מפתחים ומייצרים מערכות בדיקה שעונות על המורכבות ההולכת וגדלה של ייצור השבבים. הלקוחות שלנו ממשיכים למזער שבבים, וגם חוק מור שהספידו אותו רבות עדיין בתוקף. כתוצאה מכך הדרישות שאנו מקבלים יותר ויותר מסובכות. כל אלה מחייבים את מכונות הבדיקה שלנו להציג רמת דיוק גבוהה יותר, ורסטיליות רבה בצורת המדידה והכי חשוב – לבצע מדידה באופן רציף כדי שקווי הייצור יישארו מכויילים. ב- KLA ישראל, בכל רגע נתון נמצאים מספר רב של מוצרים בפיתוח שיתנו מענה לדרישות עתידיות של הלקוחות שלנו. ממש עכשיו אחרי השיחה אני יורד לטקס לקראת משלוח של מכונה חדשה שסיימנו לייצר."
"ב-KLA ישראל אנחנו עוסקים גם בפיתוח וגם בייצור, בשני האתרים שלנו, כאשר ביבנה המיקוד הוא בתחום ה- PCB והצגים השטוחים ובמגדל העמק המיקוד בשבבים. כשהתחילה הקורונה ידענו שאם לא נשלח את המכונות שלנו בזמן נעכב את תעשיית האלקטרוניקה העולמית כולה כי למעשה היום אי אפשר לייצר שום מכשיר מבוסס שבבים ללא המכונות של KLA. אפילו המכשירים הניידים וחוות השרתים שמשמשים אותנו לקיום הריאיון הזה – מכילים שבבים שנבדקו ע"י המכונות שלנו."
"התפקיד שלנו בשרשרת הערך של התעשיה הולך וגדל עם השנים. היום אנחנו חוזים שנים קדימה מה יהיו הדרישות של מתכנני ויצרני השבבים ובהתאם לתחזיות מפתחים את הדורות הבאים של המכונות והמוצרים שלנו."
להשתתפות בכנס ChipEx2023 לחצו כאן