עודד מלמד, מנכ"ל קונטום סורס יציג בכנס ChipEx2023 מהו מחשב קוונטי פוטוני ומה הקשר בין המחשב הקוונטי פוטוני של החברה לשבבים
"אנחנו נמצאים בנקודה מאוד מעניינת. נקודה שבה מחשבים קוונטיים קטנים כבר הודגמו והטכנולוגיה הבסיסית כבר הוכחה אבל האתגר שעומד בפני כל התעשיה הוא איך לפתח טכנולוגיות וארכיטקטורות שיאפשרו לנו לבנות מחשבים גדולים באמת עם יכולת תיקון שגיאות שזה מה שצריך על מנת שמחשבים קוונטיים יהיו שימושיים.
התעשייה מנסה כיום לממש את המחשב הקוונטי באמצעות פוטונים ואף באמצעות סיליקון, ומחפשת ארכיטקטורות וטכנולוגיות שיאפשרו את השידרוג בקנה מידה.
קוונטום סורס שותפה במאגד ייעודי לסיליקון פוטוניקס , בנפרד מהמאגד של המיחשוב הקוונטי הכללי. בנוסף לקוונטום סורס חברות במאגר גם אלביט, Cielo (חברה בת של רפאל) וניו פוטוניקס ומהצד האקדמי חברות בו האוניברסיטה העברית
"מטרת המאגד היא לפתח טכנולוגיות מבוססות סיליקון ניטרד (SiN ) ו- Lithium Niobat. כל אחת מהחברות זקוקה לפתרון הזה לצרכים שונים לגמרי אבל המשותף לכולם שכולנו צריכים אבני בניין בסיסיות באיכות גבוהה. אנו עובדים עם פאב של טאואר, אם כי בארה"ב.
לאחרונה סיימה קוונטום סורס גיוס של 12 מיליון דולר. "צריך לזכור שאנו נמצאים בתקופה די מאתגרת במדינה, בכלל ולסטאטפים בפרט ואנחנו מקווים לימים טובים יותר. אנחנו גייסנו עכשיו מקבוצה בראשות דל טכנולוגיות אבל זה לא טריויאלי לגייס היום. מי שמצליח לגייס היום צריך להיות מאוד מיוחד ואני שמח שאנחנו מהמיוחדים.
להשתתפות בכנס ChipEx2023 לחצו כאן