כך אומר פרופ' זיאד חנא, סגן נשיא ומוביל תחום ה-AI ב-Cadence העולמית שיציג בכנס ChipEx2025 את Agentic AI ואסטרטגיית שילובו בתכנון שבבים
"הבינה המלאכותית יכולה להקפיץ קפיצת מדרגה את תהליך תכנון השבבים". כך אומר פרופ' זיאד חנא, סגן נשיא ומוביל תחום ה-AI ב-Cadence העולמית שיציג בכנס ChipEx2025 את Agentic AI ואסטרטגיית שילובו בתכנון שבבים. כנס ותערוכת ChipEx2025 יתקיימו ב-13 במאי 2025 במרכז הכנסים אקספו ת"א.
"היופי ב-Agentic AI הוא ביכולת שלו לאחד דאטה ממספר רב של תחומים — ארכיטקטורה, פרוטוקולים, טיימינג, לייאאוט, חיזוי ועוד — ולבצע אופטימיזציה רב-ממדית ברמה תעשייתית, במקום להסתמך על מומחיות מצומצמת של מהנדס בכל תחום בנפרד."
חנא מסביר כי Cadence אינה מסתפקת במודל אחד של בינה מלאכותית: "אנחנו משלבים מודלים חיצוניים (Google, OpenAI, Meta, NVIDIA) לצד מודלים פנימיים, ומפעילים מנגנון Orchestration שמוודא שנקבל ‘Best of the Best’ בכל שלב בתכנון. כך נמנע מצב שבו מודל יחיד יוצר תוצאה לא יציבה או לא מדויקת." האורקסטרציה הזו מעניקה יתרון תחרותי בהשוואה לגישות המתבססות על מודל בודד, ומבטיחה יציבות ודיוק ברמה הגבוהה ביותר.
חנא מגדיר Agentic AI כ"סוכני תוכנה אוטונומיים" בעלי חופש פעולה, אך תחת פיקוח קפדני: "לסוכנים יש חופש לייצר מודלים, לכתוב Test Bench ולבצע Smart Debug, אבל כל תוצר עובר בדיקות נכונות (Correctness) וביצועים (Performance, Power, Area) באמצעות כלי ה-Verification של Cadence. כך אפשר להינות מאפשרות אוטונומיה מלאה, מבלי לפגוע באמינות."
גישת ה-"חופש ממבוקר" הזו מאפשרת איזון בין יצירתיות טכנולוגית לבין עמידה בדרישות מחמירות.
"בעוד מהנדס יראה תמונת עולם צרה, Agentic AI צופה בתמונה כוללת: "מהנדס מומחה ב-Pipeline לא תמיד מבין את ההשפעות על זיכרונות או על טיימינג, אבל ה-AI שלנו אוסף דאטה רחבה מכל התחומים ומשתמש בידע ההיקפי כדי לבצע אופטימיזציה משמעותית בביצועים ובצריכת הספק."
איך אתם מוודאים שה-AI לא יחטוף הזיות וייצור תכנונים שגויים?
חנא: "לסוכני ה-AI יש חופשיות מסוימת, אבל כל תוצר עובר וולידציה קפדנית: בדיקות נכונות לוגית ובדיקות PPA. אם ייווצר מעגל לוגי שגוי או שילוב לא תקין של טרנזיסטורים, כלי ה-Verification יתפוס זאת מיד — והמהנדס יקבל פידבק לתיקון."
אף שהפיתוח גלובלי, חנא מציין: "בישראל יש לנו שני אתרים בחיפה ובפתח-תקווה, שבהם מתמקדות קבוצת הבינה המלאכותית Cadence.AI, במקביל לפיתוח כלי הווריפיקציה והוולידציה, ובכך מרכזי הפיתוח בישראל הם אסטרטגיים ביותר לחברה והמוצרים שלנו מאפשרים פיתוח יעיל כמעט בכל השבבים המיוצרים בעולם"
חנא מסכם כי למרות חששות מסוימים מ-over-hype: "כבר היום יש לנו מערכות בבחינה או ב-production בחברות ביפן, בסין, באירופה, בארצות הברית ובישראל. מי שלא יצטרף עכשיו — יאחר." לדבריו, השלב שבו Agentic AI הופך לסטנדרט תעשייתי קרב ובא, והחברות שיאמצו אותו תהיינה אלו שימשיכו להוביל חדשנות.
**תגים:** Agentic AI, Cadence.AI, תכנון שבבים, בינה מלאכותית, אוטומציה תעשייתית, וולידציה מבוקרת, סוכני AI אוטונומיים, אוטומציה בטכנולוגיות Chip Design, כלי Verification מתקדמים