מושל אילינוי אומר שהוא עצמו פנה אישית לבית הלבן כדי שיעניק את המרכז לאילינוי, כיוון שהדבר מתאים מבחינת הנכסים האקדמיים, העסקיים והפדרליים הרב-תחומיים של המדינה
הממשל האמריקאי עומד להעניק את המטה של המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה שהוקם לאחרונה – חלק מהחוק הדו-מפלגתי לתמרוץ ייצור שבבים בסך 280 מיליארד דולר – לאזור שיש לו יכולות מוכחות בהנדסה וייצור מתקדמים.
תומכי המהלך רואים בפעילות החדשה משהו דומה למאמצי שיתוף פעולה קודמים שהשיגו התקדמויות טכנולוגיות משמעותיות בקנה מידה לאומי.
קבוצת הפיתוח הכלכלי P33 באילינוי תאמת מאמץ הכולל את המושל ג'יי.בי. פריצקר, אוניברסיטת שיקגו, אוניברסיטת אילינוי וחברות מקומיות, כדי לזכות במרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה.
פריצקר אומר שהוא עצמו פנה אישית לבית הלבן כדי שיעניק את המרכז לאילינוי, כיוון שהדבר מתאים מבחינת הנכסים האקדמיים, העסקיים והפדרליים הרב-תחומיים של המדינה.
למרות שאוניברסיטאות לעיתים קרובות חוששות לשתף פעולה בטכנולוגיות תחרותיות, מנהיגי אוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת אילינוי אומרים שהם מאמינים שסיכוייהם טובים יותר אם יעבדו ביחד.
אם יש אזור אחד שיש לו סיכוי טוב יותר מכל מקום אחר לזכות במרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה, זה עמק הסיליקון ששמו נקשר עם דור ראשון של מוליכים למחצה. אבל נשיא אוניברסיטת שיקגו אומר שהמערב התיכון מתאים באופן ייחודי להוביל את הדור הבא של מוליכים למחצה בזכות המומחיות שלו בהנדסה וייצור.
אילינוי ושיקגו יכולות להרוויח משיפור התדמית לאחר שכותרות שליליות בשנים האחרונות הדגישו את הביקורת שקשה לעשות עסקים שם. המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה יהיה תפיסה גדולה לכל מדינה, ואילינוי מקווה לזכות בו.