ממשלת הולנד הרחיבה את אמצעי הפיקוח שלה על מכונות ליתוגרפיה, זאת מעבר למדיניות שהתקבלה ב-2023 בנוגע לפיקוח על ייצוא שבבים. סין הביעה את אי שביעות רצונה מההחלטה הזו
משרד המסחר של סין קרא לממשלת הולנד להימנע מצעדים שמגבילים את שיתוף הפעולה והפיתוח התקין בין תעשיות השבבים של סין והולנד, תוך הדגשה על חשיבות השמירה על האינטרסים של העסקים בשתי המדינות, כך נמסר ביום ראשון בהצהרה רשמית של המשרד.
הודעה זו מגיעה לאחר שממשלת הולנד הרחיבה את אמצעי הפיקוח שלה על מכונות ליתוגרפיה, זאת מעבר למדיניות שהתקבלה ב-2023 בנוגע לפיקוח על ייצוא שבבים. סין הביעה את אי שביעות רצונה מההחלטה הזו, כפי שציין דובר המשרד בהצהרה מקוונת.
לפי הודעת המשרד, ארצות הברית מרחיבה באופן מתמשך את מושג הביטחון הלאומי על מנת לשמור על מעמדה הדומיננטי בשוק העולמי, ולוחצת על מדינות מסוימות להקשיח את אמצעי הפיקוח על ייצוא שבבים וציוד הקשור לתעשייה זו. מהלכים אלה מהווים איום על היציבות של שרשרת האספקה העולמית של תעשיית השבבים, ומערערים את הזכויות הלגיטימיות של מדינות ועסקים מושפעים, הוסיפו בדוברות המשרד.
בהצהרה הודגש כי ממשלת הולנד צריכה לכבד את עקרונות השוק ואת ההתחייבויות החוזיות שלה, ולהימנע משימוש לרעה באמצעי הפיקוח על הייצוא. זאת, בכדי לשמור על היציבות בשרשרת האספקה הגלובלית של השבבים ולהבטיח את המשך השיתוף הפעולה הכלכלי הבינלאומי.
היחסים בין סין להולנד בתחום הטכנולוגיה מתבססים על שיתוף פעולה ארוך שנים, במיוחד בתעשיית השבבים שמהווה חלק קריטי בכלכלה העולמית המודרנית. הרחבת הפיקוח ההולנדי, שכולל גם ציוד מתקדם כמו מכונות ליתוגרפיה, עשויה לפגוע בהתקדמות טכנולוגית בשני הצדדים ולהשפיע על האספקה העולמית של רכיבים אלקטרוניים חיוניים.
בעולם שבו שוק השבבים נמצא במוקד של תחרות גיאופוליטית בין מעצמות, הסוגיה של פיקוח על ייצוא טכנולוגי הפכה לנושא מרכזי ביחסים בין מדינות. סין ממשיכה לקרוא למדינות השונות לפעול לפי עקרונות הסחר החופשי ולאפשר שיתוף פעולה כלכלי גלובלי, ובו בזמן שומרת על עמדתה נגד צעדים שעלולים לעכב את ההתפתחות התעשייתית שלה.
הקריאה הזו ממחישה את הדאגה של סין מהשלכות פוטנציאליות של הפיקוח המוגבר, והיא עשויה להוות חלק מהמאבק הרחב יותר של סין לשמור על מעמדה בתעשיית השבבים, מול לחצים גוברים ממדינות המערב.
צריך להחרים את סין !!! שמשתמשת בטכנולוגיות. סין מדינה דיקטטורית שמפרה זכויות אדם , ולכן אין לשתף איתה פעולה בטכנולוגיןת מתקדמות. סין חלק מציר הרשע שמסכן את העולם. תומכת באירן , רוסיה צפון קוראה.
הכל בבלט ו סיפורים ומי שלא נוהג לפי ה כללים זאת ארהב כי היא פוחדת להפסיד לסין גם בתחום הזה.אמריקה מפעילה טרור כזה ב .חומים רבים ולא תמיד ב הצלחה היא כבר הפסידה ב גדול ב תחומי ה בניה ו ה תדתיות ברכבים ה חשמליים ו כבר צמודים מאוד גם ב חלל ו הפסידה ב תחבורה ו ב תקשורת… תמיד אמרה תחרות חופשית..פתעום אין תחרות חופשית ויש רק פאניקה ש גורמת נזקים ל כולם.
מה אתה מקשקש? סין מעתיקה פטנטים ללא בקרה. לא ניתן לאכוף שם גנבות מידע.
מה אתה מקשקש? סין מעתיקה פטנטים ללא בקרה. לא ניתן לאכוף שם גנבות מידע.
סין היא חלק מרכזי בציר הרשע מדינות הציר הזה כולן בעלות משטר דיקטטורי עם מנהיגים הכופים עצמם ועולמם הכוחני על עמם. ציר הרשע רוצה להשתלט על העולם הדמוקרטי. חובה למנוע מסין להתעצם צבאים , השבבים האיכותיים שסין רוצה מהולנד (היצרנית היחידה כיום על הגלובוס) דרושים לה להתעצמות צבאים. שלה ושל מדינות ציר הרשע
הפלגנו אמר החרא ונדבק לאוניה.. זו בערך תהיה השפעת החרם על סין
סין-מעולם לא היתה דמוקרטיה.מאידך התעשיה שלה זינקה בעיקר בזכות העברת טכנולוגיות ויצור מהמערב.סין כעת גורם מאיים על ארה-ב ואירופה כלכלית וטכנולוגית.חייבים להגביל הרכש מסין ולחפש חלופות כגון הודו וקוריאה.התעדרות סין= סכנה ממשית למערב וגם לסביבתה-טאיוון ועוד
סין חברה למדינות כמו אירן צפון קוריאה ורוסיה שמערערות על יציבות העולם החופשי. אסור לתת לה אפשרות ליתרון התחום הטכנולוגי בכול מחיר.
שיתוף פעולה עם סין זה להיבלע על ידם בעוד זמן לא ארוך.
לא צריך את טראמפ כדי להוביל צעדים נגדם, תפעילו לבד את מה שנשאר לכם בראש.
ההולנדים גם חסומים בסנקציות של המערב אבל בעיקר חוששים שהסינים יעתיקו את המכונות.
ASML השקיעה מליארדים בפיתוח של המכונות המתקדמות שעולות כ 150 מליון דולר כל אחת.
הסינים ידועים בתור מעתיקי טכנולוגיה מעולים…