מיקרוסופט אז'ור סין, המופעלת בשיתוף פעולה עם חברת הטכנולוגיה המקומית 21Vianet, ממשיכה להציע מודלים של OpenAI. ביום שלאחר הכרזת OpenAI על ניתוק הגישה, השתמשה מיקרוסופט סין בחשבון ה-WeChat הרשמי שלה לעודד מפתחים להעביר את פעילותם ל-Azure OpenAI
למרות ש-OpenAI ניתקה את קשריה עם סין החל מהשבוע, הסינים עדיין יכולים להשתמש בשירות. על פי דיווח שפורסם ב-The Information, מיקרוסופט אישרה כי קיימת דרך לעקוף את ניתוק השירותים של OpenAI באמצעות שירותי הענן של אז'ור.
כאשר OpenAI הודיעה באופן בלתי צפוי על עזיבתה את השוק הסיני החל מה-9 ביולי, חברות המסתמכות על מודלי הבינה המלאכותית שלה בתחומי טקסט, תמונה וקול החלו לחפש אלטרנטיבות. OpenAI אסרה באופן רשמי את השימוש בטכנולוגיה שלה בסין זה מכבר, אולם מפתחים עשו שימוש בשירותי VPN על מנת להסוות את מיקומם ולגשת למודלים.
בעקבות הודעת OpenAI על ניתוק הגישה גם למשתמשים ב-VPN, החלו חברות סיניות לנסות למלא את החלל שנוצר. תאגידי טכנולוגיה כגון Tencent, Baidu ו-Alibaba החלו לחדור לשוק הבינה המלאכותית עם תוכניות "הגירה" והנחות. Zhipu, חברת מודלי שפה גדולים (LLM) סינית, הכריזה על הצעה הכוללת אימון, שירותי ייעוץ וטוקנים דומים לאלו שהמפתחים משתמשים בהם לגישה ל-API של OpenAI.
מתברר כי ייתכן שחלופות אלה אינן הכרחיות בשלב זה, הודות לשירות של מיקרוסופט. מיקרוסופט אז'ור סין, המופעלת בשיתוף פעולה עם חברת הטכנולוגיה המקומית 21Vianet, ממשיכה להציע מודלים של OpenAI. ביום שלאחר הכרזת OpenAI על ניתוק הגישה, השתמשה מיקרוסופט סין בחשבון ה-WeChat הרשמי שלה לעודד מפתחים להעביר את פעילותם ל-Azure OpenAI.
מיקרוסופט מקיימת שיתוף פעולה עם OpenAI לאספקת מודלי ה-LLM ומודלים נוספים של הסטארט-אפ. על פי תנאי ההסכם עם מיקרוסופט, OpenAI מקבלת 20% מכל הכנסה שמיקרוסופט מפיקה ממכירת שירותי OpenAI.
מובן כי הצעותיה של מיקרוסופט אז'ור OpenAI עשויות להגביר את הביקורת על החברה מצד הרשויות האמריקאיות. ממשל ארצות הברית שואף לנתק את סין מטכנולוגיה מתקדמת כגון בינה מלאכותית, מחשש שזו תשמש לחיזוק יכולותיה הצבאיות. הדבר הוביל לשאלות נוקבות מצד גופים כגון ועדת הביטחון הלאומי של הבית הלבן.
החששות של ממשל ארצות הברית בנוגע לביטחון הלאומי הובילו לאחרונה לחקיקה דו-מפלגתית המבקשת להקל על חסימת מכירת בינה מלאכותית מארצות הברית לסין. אם החוק ייחתם, קשה לחזות כמה זמן תוכל מיקרוסופט להמשיך לספק שירותי OpenAI ללקוחות בסין.