יוחלף על ידי יו"ר הדירקטוריון ריי בינגהאם שישמש כמנכ"ל זמני; מייסד אימג'יניישן זועם על כך שהמהלך יאפשר לבעלי החברה, חברת צ'יינה רפורם הסינית, להעביר את הקניין הרוחני לסין
חברת אימג'יניישן הבריטית בבעלות סינית הודיעה בפתאומיות על עזיבתו של המנכ"ל רון בלאק מהרגע להרגע. ריי בינגהאם יו"ר מועצת המנהלים של החברה מטעם הבעלים הסיניים ישמש כמנכ"ל זמני.
גורמים בענף קיבלו זאת בהפתעה משום שהוא היה אמור להיות אחד מארבעת הדירקטורים החדשים מטעם הבעלים הסיניים צ'יינה רפורם שותף מוגבל של קניון ברידג' שרכשה את אימגדיניישן ב-2017 , מהלך שנעמר בגלל התנגדות ממשלת בריטניה.
ימים ספורים לאחר הסיבוב הראשון הזה בקרב, פרסמה אימג'יניישן את ההודעה על חילופי המנהלים אך טענה גם כי היא "מחויבת להגדיל את השקעותיה בבריטניה מכיוון שהיא מבקשת המשך צמיחה בארה"ב, אירופה ואסיה."
מנכ"ל אימג'יניישן לשעבר חוסין יאסאי אמר בראיון ל-EETIMES כי "כמייסד ומנכ"ל לשעבר של אימג'יניישן טכנולוגיות שעזב את העסק בשנת 2016, תוך שאיחלתי את הטוב ביותר, נמנעתי עד כה בכוונה להעיר הערות פומביות על הנעשה בחברה. אבל האירועים האחרונים כל כך חשובים עבור החברה, תושבי בריטניה ומדינתנו, עד שאני מרגיש שאני צריך לדבר ולהעלות כמה נקודות מפתח, שהעליתי גם ישירות לשרים הבכירים שלנו שצריכים לשים לב וKנקוט בפעולות הכרחיות לפני שיהיה מאוחר מדי. "
הוא אמר כי אימג'יניישן מספקת טכנולוגיות מרכזיות וחיוניות לשווקי טלקום, רכב, צרכנים, תעשייה, רפואה והגנה; וכי ה- IP שלה מיועד לרוב ליישומים קריטיים ורגישים עבור לקוחות ברחבי העולם, ש"דורשים בצדק עצמאות נאותה, ביטחון אספקה ואמון בארגון. " מסיבות אלה, בריטניה הייתה צריכה ללמוד מטעויות העבר ולהתחיל להגן כראוי על יכולות מפתח, גופים וחברות שהופכות את האומה עצמאית ורלוונטית לתחומים החשובים באמת. הוא הוסיף, "ניתן וצריך לעשות זאת תוך קבלת פנים להשקעות זרות אשר יש לשלוט בהן תחת כללים מסוימים כדי להגן על האינטרס הלאומי שלנו."
לדבריו, בלאק עשה עבודה טובה בהפיכת הון החברה, שכולל מוקדם יותר השנה זכייה בנתח הזמנות מחברת אפל שאיבדה בשנת 2017. "כל בעל עניין מסחרי רגיל "המעוניין בהצלחה של עסק היה, בצומת כזה, תומך בצוות ומכבד את השקפותיהם ותחומי העניין של הלקוחות. זה לא קורה כאן !! השאלה שצריכה להישאל היא למה?"