מנכ"ל סופטבנק: ניו יורק היא מקום ההנפקה "המועדף" של ארם למרות "קריאות חיזור חזקות" מבריטניה
מסיושי סאן, מייסד ומנכ"ל התאגיד הרב לאומי היפני סופטבנק, אמר שניו יורק היא הבחירה המועדפת שלו לרשום למסחר את מתכננת השבבים מקיימברידג' ארם בהנפקה הקרובה.
באסיפת בעלי המניות של סופטבנק סאן אמר שהרישום של ארם בבורסת נאסד"ק בניו יורק היא כעת האפשרות "המועדפת" שלו כי רוב הלקוחות של חברת השבבים נמצאים בניו יורק. המשקיע בטכנולוגיה הוסיף: "שוקי המניות בניו יורק ישמחו לקבל את ארם".
ההערות של סאן הן מכה לשוקי המניות בבריטניה ולפקידי ממשלה שניסו לשכנע את סופטבנק בניסיון נואש לבצע את הנפקת המניות שלה בלונדון.
סופטבנק רכש את ארם ב-2016 תמורת 24 מיליארד ליש"ט אבל מבקש לגייס מזומנים אחרי שספג לאחרונה הפסד היסטורי.
הניסיון של סופטבנק למכור את ארם לענקית הטכנולוגיה האמריקנית אנבידיה במיזוג ששוויו 40 מיליארד דולר קרס מוקדם יותר השנה.
ארם, שמתכננת שבבים ונותנת רישיונות לקניין רוחני לשבבים המשמשים ברבים מהסמארטפונים והמחשבים בעולם, תוארה כיהלום שבכתר הטכנולוגיה הבריטית.
החשיבות האסטרטגית שלה הודגשה בזמן המחסור הגלובלי בשבבים. הפוליטיקאים הבריטיים הבחינו בכך, וראש הממשלה בוריס ג'ונסון כתב לסופטבנק במאי בניסיון לשכנע את התאגיד היפני לבחור בלונדון.
השבוע הממשלה גם שקלה להשתמש בחוק הביטחון הלאומי וההשקעות כדי להכריח את סופטבנק לבחור בשוק המניות הבריטי.
סאן הזכיר את המאמצים האלה במצגת שלו ואמר: "קיבלנו בקשות מאנשים שונים בבריטניה לרשום את החברה שלנו למסחר בלונדון". הוא הישווה את הבקשות ל"קריאות חיזור חזקות". אבל שום דבר עדיין לא נקבע בקשר להנפקה של ארם לדברי מנכ"ל סופטבנק.
אפשרויות אחרות שהוצעו לגבי העתיד של ארם הן רישום כפול בלונדון וניו יורק וגם שממשלת בריטניה תיקח מניית זהב בחברה מקייברידג'.
בראיון שהתפרסם בשבוע החולף, המייסד השותף של ארם הרמן האוזר אמר שהממשלה הייתה צריכה לקחת מניית זהב "מזמן". הוא גם אמר שכל ניסיון לעשות זאת עכשיו הוא כמו "לסגור את הדלת אחרי שהסוסים כבר ברחו מהאורווה.
ב–30 במאי חזר מנר"ל קוואלקום כריסטיאנו אמון, על הצעתו להקים קונסורציום יחד עם המתחרות ובהן אינטל וסמסונג כדי לרכוש שליטה בארם במטרה להשאיר את הטכנולוגיה שלה פתוחה.