כך אמר מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר בועידת משקיעים מיד לאחר פרסום התוצאות הכספיות. "אנו גאים בביצועינו ברבעון הראשון, למרות ההיקף הנרחב של הסגרים והשיבושים שלקוחותינו מתמודדים איתם בשל נגיף הקורונה"
ספקית טכנולוגיות הקישוריות האלחוטית והחישה החכמה סיוה (נאסד"ק: CEVA), פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2020, שהסתיים ב-31 במרץ. הכנסות החברה ברבעון הראשון גדלו ב-39% לעומת הרבעון המקביל ל-23.6 מיליון דולר. זאת, לעומת תחזית ממוצעת להכנסות של 21.5 מיליון דולר.
בחלוקה למקורות הכנסה, ההכנסות ממכירת רישיונות וכלי פיתוח לתכנון שבבים גדלו ב-32% לעומת הרבעון המקביל והגיעו ל-14.5 מיליון דולר, כ-61% מהמחזור; ואילו ההכנסות מתמלוגים גדלו ב-53% לעומת הרבעון המקביל ל-9.1 מיליון דולר, כ-39% מסך ההכנסות.
ההפסד הנקי וההפסד המדולל למניה על בסיס GAAP הסתכמו ב-1.2 מיליון דולר וב-5 סנט, לעומת הפסד נקי של 2.3 מיליון דולר ו-10 סנט למניה ברבעון המקביל. בנטרול רישום עלות האופציות לעובדים והוצאות הקשורות לרכישות, גדל הרווח הנקי המתואם ב-847% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-2.6 מיליון דולר, והרווח המתואם למניה גדל פי 11 והסתכם ב-11 סנט, 6 סנט מעל תחזיות האנליסטים.
במהלך הרבעון הראשון חתמה סיוה על 13 הסכמים חדשים לרישוי טכנולוגיות לתכנון שבבים. 3 הסכמים היו לאספקת טכנולוגיות בתחום החישה החכמה ו-10 הסכמים לאספקת טכנולוגיות קישוריות. 3 מההסכמים שנחתמו היו עם לקוחות חדשים.
ההסכמים נחתמו עם יצרנים בשווקי תחנות הבסיס הסלולריות לדור 5, נתבים סלולריים לדור 5, קישוריות Wi-Fi6 למגוון מוצרי IoT, אוזניות סטריאו אלחוטיות, עיבוד תמונה ובינה מלאכותית לרחפנים, וסיוע קולי למגוון מוצרי בית חכם ו-IoT.
בפילוח גיאוגרפי, 4 מתוך 13 ההסכמים נחתמו עם לקוחות בסין, 4 באירופה, 3 בארה"ב, ו-2 עם לקוחות באסיה-פסיפיק.
סמארטפון חדש מיצרן מוביל
מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר, אמר עם פרסום התוצאות הכספיות: "אנו גאים בביצועינו ברבעון הראשון, למרות ההיקף הנרחב של הסגרים והשיבושים שלקוחותינו מתמודדים איתם בשל נגיף הקורונה. פעילות הסכמי הרישוי ממשיכה להתרחב, וישנה התעניינות חזקה במיוחד בטכנולוגיות שלנו בתחומי דור 5, Wi-Fi 6 והחישה. ההכנסות שלנו מתמלוגים משקפות את הגיוון הגדל במוצרים ובבסיס הלקוחות. הגידול במוצרי IoT מבוססי סיוה והשקת סמארטפון מוזל של יצרן דגל נטרלו את השלכות השיבושים בשרשרת האספקה בסין במהלך הרבעון הראשון. אנו ממשיכים ביישום האסטרטגיה ובפיתוח מוצרים חדשים, ומאמינים שהשקעות אלו ייצרו הזדמנויות צמיחה נוספות עם התאוששות התעשייה מהנגיף".
סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, הוסיף: "נמשיך לנהוג באחריות ולאמץ את השינויים הנובעים מהשלכות הנגיף, תוך שמירת ההתמקדות בלקוחותינו ובתוכניות המחקר והפיתוח. במהלך הרבעון, ביצעה החברה רכישה חוזרת של 202,000 מניות בהיקף של כ-4.8 מיליון דולר. סיוה סיימה את הרבעון הראשון עם קופת מזומנים, בטוחות סחירות ופיקדונות בנקאיים של כ-151 מיליון דולר, ללא חוב".
במהלך שיחת הוועידה שהתקיימה בעקבות פרסום הדוחות הכספיים, אמר ורטהייזר כי בעידן הפוסט-קורונה צפויה סיוה ליהנות משני טרנדים טכנולוגיים – המעבר לדור 5 וקישוריות Wi-Fi 6. המעבר לטכנולוגיות קישוריות אלו משרת היטב את המגמה המתרחבת של עבודה מהבית ותומך בהרחבת השימוש ברובוטיקה, אבחנות רפואיות וטיפול בחולים מרחוק.
בשוק תחנות הבסיס הסלולריות דור 5, לקוחותיה הגדולים של סיוה הרחיבו את השימוש בטכנולוגיות שפיתחה ובמהלך הרבעון נחתמו הסכמי רישוי חדשים לפיתוח שבבי דור 5 שלב-2, המיועדים לשירותי רשת מתקדמים כמו בינה מלאכותית וחיישנים. בנוסף, ציין ורטהייזר התפתחות חיובית מכיוון ZTE הסינית, לקוחה של סיוה בשוק זה. עד כה השיגה ZTE 45 חוזים לאספקת שבבים לתחנות בסיס סלולריות. לאחרונה הגדילה ZTE משמעותית את נתח השוק שלה בצ'יינה מובייל ל-29% מתוך חוזה כולל של 5.2 מיליארד דולר.
2 הסכמים ב-Wi-Fi 6
ה-Wi-Fi 6 הוא התקן המתקדם ביותר ב-Wi-Fi, וצפוי להגיע למהירות הדומה לזו של דור 5. במהלך הרבעון חתמה סיוה על שני הסכמי רישוי לאספקת טכנולוגיה זו עבור מגוון מוצרי IoT. מוצרים אלה כוללים בין השאר טלוויזיות וממירים חכמים, דיבוריות חכמות, ומנעולי דלתות חכמים. להערכת סיסקו, כ-60% מתעבורת הנתונים בעולם תהיה בקישוריות Wi-Fi ב-2022, ולפי נתוני חברת המחקר ABI צפוי שוק זה להגיע לכ-2.2 מיליארד יחידות ב-2024, לעומת פחות מ-300 מיליון יחידות ב-2019. סיוה צופה ליהנות ממגמה זו וציינה כי ישנה התעניינות בטכנולוגיה שלה בתחום צומח זה.
במהלך שיחת הוועידה, מסר אריאלי כי לאור השלכות הקורונה וחוסר הוודאות המאפיין את התעשייה, החליטה סיוה, בדומה לחברות אחרות בתעשייה, להימנע בשלב זה מפרסום תחזית שנתית להכנסות מתמלוגים. בנוגע להסכמי הרישוי, מותירה החברה את התחזית השנתית להכנסות של כ-51 מיליון דולר, המשקפות גידול של 2-4 מיליון דולר בהשוואה להכנסות השיא ב-2019.
אריאלי ציין, כי תוכניות המו"פ של החברה צפויות להימשך שכן הן הבסיס לצמיחה העתידית בתמלוגים. "כפי שראינו במחזורי שפל קודמים, חברות קניין רוחני כמונו מילאו תפקיד חיוני בהתאוששות שוק השבבים ובסגירת פערים טכנולוגיים לאחר האטות", הוסיף.
הרווח הגולמי המתואם של סיוה ברבעון השני צפוי להסתכם ב-88%. הוצאות התפעול בשלושת הרבעונים הבאים של השנה צפויות להיות נמוכות יותר בהשוואה לרבעון הראשון. הוצאות התפעול ברבעון השני, בנטרול הוצאה בסך 3.7 מיליון דולר בגין רישום אופציות לעובדים והפחתה לא מוחשית בסך 0.6 מיליון דולר בגין רכישות, צפויות להסתכם ב-17-18 מיליון דולר. הכנסות המימון צפויות להסתכם בכ-0.75 מיליון דולר. המס צפוי להסתכם בכ-0.3 מיליון דולר, ומספר המניות ברבעון השני צפוי לעמוד על 23.2 מיליון.