סינפטיקס הודיעה על רכישת חברת DSP Group הישראלית תמורת 538 מיליון דולר במזומן, כדי להוסיף יכולות שמע וקול חכם לתיק האינטרנט של הדברים (IoT) שלה.
מ- Synaptics נמסר כי מטרת הרכישה היא לשלב את מיטב טכנולוגיות הבינה המלאכותית והראייה הממוחשבת, כמו גם לחזק את היצע הטכנולוגיות שלה בתחום התקשורת האלחוטית בעלת צריכת אנרגיה נמוכה במיוחד ( (ULE.DSPG נחשבת למובילה במספר שווקים במה ש- Synaptics מכנה האינטרנט של הדברים בתחום השמע (IoAT) עם אפשרויות צמיחה משמעותיות ב- SmartVoice עם צריכת חשמל נמוכה, תקשורת מאוחדת ושיתוף פעולה והתקני IoT אלחוטיים. רוב הפתרונות הללו רלוונטיים למאגר הלקוחות הקיים של Synaptics, ומאפשרים מכירה משולבת של מוצרים.
בהודעתו אמר נשיא ומנכ"ל סינפטיקס, מייקל הרלסטון, "המומחיות של קבוצת DSP בפתרונות SmartVoice ו- ULE אלחוטית, יחד עם עמדת המנהיגות של Synaptics בתחום זיהוי דיבור מרחוק ו IoT מכוונת Wi-Fi/ ושילובים של BT מאפשרים לנו לספק פתרונות מובחנים יותר ויותר לקהל הלקוחות המשולב שלנו, תוך אפשרות להוביל את המעבר למכשירים המופעלים על ידי בינה מלאכותית בקצה הרשת. "
לאחרונה הכריזה סינפטיקס על יוזמת בינה מלאכותית לתחום TinyML, אשר פותחת הזדמנות משמעותית לטווח הארוך: מחקר ABI צופה כי כ -2.5 מיליארד יחידות TinyML יימכרו עד שנת 2030 לשווקים הכוללים את הבית החכם, קמעונאות חכמה, ייצור תעשייתי ותחומים אחרים כמו חקלאות, תחבורה, ושירותים.
הוספת מוצרי SmartVoice של DSP Group לפלטפורמת החזון החכם מסוג Katana של Synaptics יוצרת היצע מוצרים שיכולים לשרת את צרכי הלקוח הקיימים וכן לתת מענה להזדמנויות שוק עתידיות. בנוסף, השילוב מחזק את תיק הקישוריות האלחוטיות של Synaptics על ידי הוספת DECT ULE, המאפשרת פתרון אבטחה ביתי חכם עם כל התכונות הנדרשות.
עופר אליקים, מנכ"ל Group DSP, אמר על הרכישה (שצפויה להסתיים עד סוף השנה, "היצע המוצרים המשלימים שלנו יחד עם שילוב צוותי ההנדסה ברמה העולמית שלנו יוצרים הזדמנות מרגשת לטכנולוגיית הליבה של Group DSPויאפשרו להרחיב עוד יותר את תיק המוצרים של הלקוחות הקיימים שלנו "
עסקי IoT מהווים חלק משמעותי מאסטרטגיית הצמיחה של Synaptic, כך שגיוון של חזות וקול משולבים עם בינה מלאכותית ביחד עם טכנולוגיית צריכת חשמל נמוכה בהחלט תוסיף להיצע שלנו.