לרוב, הטכנולוגיה הסינית מפגרת בחמש שנים אחר ענקיות השבבים, אך בתחום תכנון השבבים, בעיקר בשבבים המיועדים למכשירים ניידים וליישומי בינה מלאכותית, חברות סיניות כמו Huawei הצליחו לצמצם את הפער ונמצאות רק כשנתיים מאחורי המתחרות המובילות
סין נמצאת בפיגור של כ-5 שנים מאחורי המובילים העולמיים בייצור המוני של שבבים מתקדמים, כמו גם בייצור שבבי זיכרון וציוד לייצור שבבים. למרות זאת, חברות סיניות עשו התקדמות משמעותית בתחום תכנון השבבים וייצור שבבים מדור קודם.
הממשל הסיני השקיע מאות מיליארדי דולרים בפיתוח תעשיית השבבים המקומית במטרה לטפח חברות שבבים תחרותיות בכל שרשרת הערך של התחום, כולל תכנון וייצור שבבים.
למרות ההשקעות המשמעותיות, ההצלחה של סין בתחום זה היא מעורבת. בתחום ייצור השבבים המתקדמים, לדוגמה, החברה הסינית המובילה, SMIC, נמצאת בפיגור של כ-5 שנים אחרי המובילות העולמיות כמו TSMC מטייוואן. גם בתחום הציוד לייצור שבבים, החברות הסיניות נמצאות בפיגור ניכר, עם פער של כ-5 דורות בטכנולוגיות הייצור.
עם זאת, בתחום תכנון השבבים, בעיקר בשבבים המיועדים למכשירים ניידים וליישומי בינה מלאכותית, חברות סיניות כמו Huawei הצליחו לצמצם את הפער ונמצאות רק כשנתיים מאחורי המתחרות המובילות.
האסטרטגיה של סין בתעשיית השבבים
הממשל הסיני הציב את יעד ההסתמכות העצמית בתחום השבבים בראש סדר העדיפויות הלאומי, במטרה לצמצם את התלות במתחרים זרים ולהקים חברות תחרותיות בשוק הגלובלי. עם זאת, למרות ההתקדמות של חברות סיניות בתחומים מסוימים, הן עדיין נמצאות בפיגור ניכר מאחורי המובילות העולמיות.
בין השנים 2021-2022, 55% מהבקשות לפטנטים בתחום השבבים ברחבי העולם היו ממקור סיני, מה שמעיד על הגידול המשמעותי בחדשנות בתחום זה בסין. אך למרות הנתונים המרשימים, שיעור ההשקעה במחקר ופיתוח בסין בתחום השבבים עומד על 7.6% בלבד, לעומת 18.8% בארצות הברית.
תקציר טוב של מאמר של סטפן אזל ב ITIF.
אם נותנים קרדטי למקור, זה מוסיף לדעתי לכבודו של עורך התקציר.