כך אומר גיא אזרד מנכ"ל מארוול ישראל בהרצאתו בכנס ChipEx2022
"עקומת הפחתת העלויות של חוק מור נעצרה, אבל ההתקדמות ביכולת המיחשוב בהתאם לחוק מור ממשיכה". כך אמר גיא אזרד, מנכ"ל מארוול ישראל בכנס ChipEx2022 שהתקיים בת"א בארגון חברת ASG.
"אני נרגש במיוחד לדבר איתכם על האופן שבו אנו ממצבים את Marvell כמובילה בסיליקון ממוטב לענן. זו הייתה שנה מדהימה עבור מארוול ואני שמח שאתם עוקבים אחרינו במסע הזה . סגרנו שתי רכישות חדשות, שתיהן ממוקדות במרכז נתונים בענן והרכבנו כעת פורטפוליו לענן שאין שני לו. עסקי ה-5G שלנו משגשגים, והתקדמנו מאוד בארגון ככל שאנו ממשיכים לצבור נתח. עסקי הרכב שלנו צומחים במהירות והכרזנו על זכייה מרגשת בתכנון מיחשוב אוטונומי למוצרי Brightlane שלנו."
"אנו מפתחים ומספקים פתרונות מוליכים למחצה המניעים, מאחסנים, מעבדים ומאבטחים את הנתונים בעולם מהר ואמין יותר מכל אחד אחר.
"שווי החברה היה רק 3.5 מיליארד דולר, כאשר צוות ניהול חדש הגיע לראשונה ביולי-2015. ברור ששווי זה לא מייצג את מה שהחברה יכולה להיות. כדי לתקן זאת התמקדנו בתחום התשתיות, תחום שהיה ברור לנו שייצג את הסיכוי הטוב ביותר שלנו לבנות עסק רווחי לטווח ארוך. כיום אנו מדברים על כ-80 מיליארד דולר – וכל זאת כאמור בשמונה שנים."
"המיקוד נדרש כדי לצאת ממספר קווי מוצרים שלא התאימו לאסטרטגיה. הפכנו למובילים במחשוב לתשתיות\ הקצינו מחדש משאבים ל-5G ולרכב כפי שראינו את אלה כהזדמנויות צמיחה בשנה שעברה, השקענו בעסקי ה- WiFi שלנו ורכשנו את אקוונטיה ואברה .
ההתמקדות בקנה מידה מוגבר ברשת הארגונית וברכב נתן לנו את היכולת לבנות ASICs מותאמים אישית עבור הלקוחות שלנו ובאפריל האחרון השלמנו את רכישת Inphi, מובילת קשרי המידע המהירים העולמית . זה מסע מדהים, השוק זיהה את הערך שיצרנו."
"יש לנו היסטוריה ארוכה ומוכחת של הצלחה במחשוב ממוטב. התחלנו עם שיבוש מחשוב ממוטב בארגון, התרחבנו ל-5G ועכשיו אנחנו מתרחבים עוד יותר לענן. בכל אחד מהשווקים הללו, סיפקנו מוצרים חדשניים ששיפרו את היכולות שלהם ואפשרו להם לבצע יישום חדש ולהניע זרם הכנסות חדש."
עליות וירידות בחוק מור
בשנת 1965, ד"ר גורדון מור, המייסד השותף של אינטל ערך תצפית מכרעת כפי שהוא מסתכל על עלות הייצור של IC והתצפית שלו הביאה לחוק מור שאמר שמספר הטרנזיסטורים במעגל משולב הוכפל כל 18-24 חודשים. זה היה יותר תצפית כלכלית ולא חוק פיזי כמו החוק של ניוטון. כל שנתיים שלוש ה-IC מהיר היה יותר בביצועים, השתמש בפחות אנרגיה והעליות ירדו למ"מ מרובע של IC.
"עקומת הפחתת העלות הגיעה למינימום ב 28-nm וזו היתה נקודת פיתול חשובה עבור התעשייה. זה כבר לא היה ברור לחברות כי הם יכולים לרכוב על עקומת העלות. עד אז, כולם היו צריכים לרדת בעקומת העלות כדי להישאר רלוונטיים ורווחיים. כולם יכולים לעשות את זה. הציפייה שלי מ-5 ננומטר היא שהעלות תגדל מעט בשל שיטות ייצור חדשות והשקעות מוגברות כדי לתמוך בציוד הייצור על ידי מפעלי השבבים. התמונה מורכבת יותר עכשיו החל 20nm יחד עם טרנזיסטורים תלת ממדים בשם FinFET."
"כפי שציינתי העלות התייצבה, אך הצרכים של הביצועים החישוביים ורוחב הפס ממשיכים לגדול. יחד עם זאת, המוצרים זקוקים לביצועים משופרים באותו כוח או נמוך יותר. ניתן לראות שהצרכים לביצועים חישוביים ממשיכים לגדול עם צרכי בינה מלאכותית, מחשוב, נטוורקינג. כשנכנסתי לתעשייה, העיצוב היה ב 0.5 (או 500nm ) לפני 25 שנים ועכשיו אנחנו מדברים על 5 ננומטר הפחתה של שני סדרי גודל לכן החוק של מור עדיין במשחק."
בהמשך הסביר אזרד מה לדעתו צריך לעשות כדי להגיע למובילות.
"בהחלט נדרש הרבה כסף. נדרש להקם צוותי פיתוח גדולים כדי להתחיל לפתח מוצר בצומת תהליך ייצור חדש. אחר כך צריך להתמקד בגישה לביטחונות טכנולוגיים מתקדמים לתהליך הדרוש כדי להתחיל עיצוב שבב. זה מגיע מפעל הייצור – בין אם זה TSMC, סמסונג, גלובל פאונדריז ועוד. צריך ללמוד את הארכיטקטורה של תהליך הייצור הספציפי."
"בשלב הבא יש לבנות את אבני הבניין – בין אם מדובר ב- IP אנלוגי או דיגיטלי. כל אלה צריכים להתאים יחד לתוך שבב שצריך לארוז, נבדק וצריך צריך כמה אבות טיפוס לבדיקה לפני המוצר עובר לייצור. צריך לעשות כמה כאלה בשנה, כל צוות במארוול סומך עליי ועל הצוות שלי כדי לקבל את השיקול נכון."
"אנחנו מאוד יעילים במארוול, יש צוות של 400 איש שעובד על כל זה. למרבה המזל, יש לנו את רוחב הפורטפוליו והמודל העסקי כדי לתמוך ביתרון מוביל. עבור צמתים מתקדמים כמו 7/5/3 – אנחנו כנראה אחת מקומץ חברות אולי 5-7 חברות שיש להן את היכולת לעשות את זה."
לסיכום, אומר אזרד, "ערכנו מסע שהוביל לכך שבתוך זמן קצר – עם מיקוד תכליתי, אסטרטגיה וביצוע, אנחנו אחת מחברות מעטות מאוד שיכולות לספק IP ומוצרים בטכנולוגיה מתקדמת ותכונות קצה מובילות. גישת הפלטפורמה הטובה מסוגה שלנו מאפשרת לנו לעשות זאת ביעילות על פני יחידות עסקיות. כל אלה מבססים את עצמנו בבירור בחזית שוק תשתיות הנתונים."