נשיא צרפת עמנואל מקרון הכריז בביקור במפעל של STMicroelectronics על תוכנית ההשקעות "אלקטרוניקה 2030" שנועדה לתמוך בייצור שבבים, מחקר והכשרת כוח אדם
צרפת רואה בשבבים עדיפות אסטרטגית וחשפה תוכנית השקעות של 5 מיליארד אירו לפיתוח וייצור טכנולוגיות אלקטרוניקה בחזית הקידמה עד 2030.
בביקור ב-12 ביולי במפעל הייצור של STMicroelectronics בקרול, נשיא צרפת עמנואל מקרון הציג את השאיפות והפעולות של תוכנית ההשקעות "אלקטרוניקה 2030".
"אלקטרוניקה 2030" היא חלק בלתי נפרד של "צרפת 2030", תוכנית השקעות שהושקה באוקטובר 2021 כדי לחדש את המשק התעשייתי של צרפת וליצור מובילים טכנולוגיים עתידיים במגזרים אסטרטגיים כמו שבבים, רובוטיקה, רכב חשמלי, ומקורות של אנרגיה גרעינית ומתחדשת.
התוכנית כוללת שלוש מטרות עיקריות:
- הגדלת קיבולת הייצור של שבבים.
- תמיכה בחדשנות ומחקר.
- תמיכה בלימוד והכשרה באלקטרוניקה כדי למלא את צורכי המיומנויות העתידיים.
צורכי השבבים של צרפת ואירופה צפויים להכפיל את עצמם עד 2030, לא רק בגלל השינוי הדיגיטלי אלא גם בגלל השינוי הסביבתי והאנרגטי. חוק השבבים האירופי, שעליו הודיעה הנציבות האירופית בפברואר, אמור לגייס 43 מיליארד אירו במימון ציבורי ופרטי לתעשיית השבבים, עם שאיפה להכפיל את החלק הנוכחי של האיחוד האירופי בייצור השבבים העולמי ל-20% ב-2030.
"חוק השבבים האירופי מראה את הנכונות של האיחוד לנקוט בפעולה ולהחזיר את הריבונות שלנו בתחום האלקטרוניקה", אמר תיירי ברטון, הנציב האירופי לשוק הפנימי. "תוך כשלושים שנה, עברנו מ-40% מקיבולת הייצור העולמית לפחות מ-10%. כיום התלות הזאת כבר לא מתקבלת על הדעת, כי היא משפיעה על כל שרשרת הערך".
עם "אלקטרוניקה 2020", צרפת מאמצת עכשיו את הדינמיקה האירופית ותכפיל את קיבולת ייצור השבבים שלה, אמר ברטון.
ב-2022 צרפת תתמוך בפרויקטי חדשנות גדולים שמעורבים בהם 15 חברות מובילות בתעשייה ו-150 שותפים ותגייס 10 מיליארד אירו למחקר וקיבולת ייצור. פרויקטים אלה צפויים להוביל ליצירת יותר מתריסר מפעלי או קווי ייצור חדשים בצרפת, אמר מקרון.
"זה יתרום להגדלת הייצור בסביבות 30% בצרפת בארבע עד חמש השנים הבאות עם מטרה להפוך אותנו ליותר אוטונומיים ולהאיץ במיוחד את שינוי האנרגיה והאקלים שלנו", אמר.