יו"ר טאטא נאטארג'אן צ'נדראזקאראן אמר בהתייחסו להזדמנות השוק של ייצור אלקטרוניקה בהיי-טק בטריליון דולר. לדבריו, החברה כבר הקימה את חטיבת טאטא דיגיטל. כדי לנצל את ההזדמנות
קבוצת טאטא מחפשת להסתער על שוק ייצור מוליכים למחצה, כך אמר יו"ר החברה נאטארג'אן צ'נדראזקאראן. הוא העריך את הזדמנות שוק ייצור האלקטרוניקה ב טריליון דולר והוסיף כי קבוצת טאטא כבר הקימה עסק כדי לנצל את ההזדמנות.
דבריו מגיעים ימים ספורים לאחר שהקבוצה ששוויה 100 מיליארד הדולר הודיעה על כניסה לייצור ציוד 5G ועל שורה של רכישות ליצירת המותג Tata Digital.
ייצור מוליכים למחצה, כולל בניית ערכות שבבים בין היתר, דורש השקעות גבוהות ולהודו אין עדיין מתקן כזה. צ'נדראזקאראן הסביר כי שינויים בשרשראות האספקה העולמיות, התלויות במידה רבה בסין, בעקבות המגפה והשינויים הגיאופוליטיים, יגרמו לעסקים לשנות את הסתמכותם על מדינות אחרות וקראו לכך הזדמנות ענקית להודו, כדי שתהפוך להיות הבסיס השני.
"בקבוצת טאטא, יש לנו כבר תשתית לכניסה למספר עסקים חדשים כמו ייצור אלקטרוניקה, ציוד רשת 5G, כמו גם מוליכים למחצה.
בזכות האיזון מחדש של שרשראות האספקה, יכולה הודו להפיק תועלת משמעותית מהתזוזות הגיאופוליטיות שאנו רואים. אנו בקבוצה, כבר הקמנו חטיבה שתנצל הזדמנויות בתחום ייצור אלקטרוניקה, ייצור מדויק, הרכבה ובדיקות מוליכים למחצה בטווח הבינוני", אמר בנאום בלשכת המסחר והתעשייה של הודו. עם זאת הוא לא פירט את התוכניות המדויקות בחזית זו עבור הקבוצה.
Chandrasekaran אמר שהוא רואה ארבע מגמות המתעוררות בעולם שלאחר המגפה – האצה מהירה של הטרנספורמציה הדיגיטלית, גישה חדשה לשרשראות אספקה, ארגון מחדש של צמיחה משולבת יחד עם קיימות סביבתית בליבה והכללתן של דאגות בריאות בעסקים.
"ארבעת הנושאים ישחקו לתוך כל אחד מהעסקים הקיימים שלנו, והם גם מובילים ליוזמות חדשות לגמרי עבור קבוצת טאטא," הוא אמר.
עוד הוסיף היו"ר כי כשמדובר קיימות סביבתית, עסקים צריכים להיות לכל חברה "יעדים מוגבלים בזמן, לא יעדים מעורפלים ומרוחקים", וזה קריטי להשקיע במחקר ופיתוח במגזרי צמיחה עתידיים כגון אנרגיה מתחדשת אשר צפוי לצמוח באופן נרחב בשני העשורים הבאים.
בהתחשבבמקום שבו הודו נמצאת בעקומת הפיתוח שלנו, יש לנו הזדמנות להתמודד עם אתגר המשרות שלנו באמצעות קפיצת מדרגה לכלכלה ירוקה, באמצעות התקנת אנרגיה , מיקרו גרידים (ייצור חשמל מבוזר) קירור בר קיימא, וניהול פסולת טוב יותר. בקבוצת טאטא אנחנו מסתכלים על כל המגזרים האלה", אמר.
צ'נדראזקאראן שלקח על עצמו את תפקיד יו"ר הקבוצה לאחר שהוביל את זרוע ה-IT שלה TCS, אמר שיש צורך לאמץ בינה מלאכותית, ענן ונתונים באגרסיביות רבה יותר, וקבוצת טאטא רואה את זה כעדיפות עליונה.
יו"ר הקבוצה, המקדישה כמעט את כל רווחיה למטרות פילנתרופיות, דיבר גם על אי השוויון שנוצר בגלל המגפה וקרא להשקה מהירה של שירותים כדי לאוניברסלזציה של שירותי חינוך ובריאות.
פתרון בעיות כאלה באמצעות טכנולוגיות דיגיטליות גם ליצור הזדמנויות תעסוקה, במיוחד עבור אנשים מיומנים נמוכים, ולעזור ליצור שוק, Chandrasekaran אמר, מצפה מהם לספק 30 מיליון מקומות עבודה חדשים.
הוא אמר עם אפשרויות עבודה היברידיות, מספר לא מבוטל של 120 מיליון נשים משכילות עד רמת בית הספר התיכון יכול לקבל עבודה, והוסיף כי זה לבדו יכול להוסיף 440 מיליארד דולר לתמ"ג.