קוואלקום, שמותקפת בכמה חזיתות. ראשית, כמו כולם בתעשיית האלקטרוניקה, המגיפה הגבירה את הביקוש ל גאדג'טים לעבודה מהבית ומוצרי בידור, ובמקביל אילצה את סגירת המפעלים המייצרים את אותם פריטים כמו גם הפסקת הפעילות במפעל סמסונג בטקסס במשך למעלה מחודש
מפולת הדומינו שנגרמה כתוצאה מהעליה לביקוש לשבבים דווקא בתקופת הקורונה. ממשיכה להכות בתחומי הרכב, המחשבים והקונסולות. בינואר הזהירה החברה מפני מחסור כזה ואכן כעת הוא מתממש.
אחת החברות הבולטות בשלושת התחומים היא קוואלקום, שמותקפת בכמה חזיתות. ראשית, כמו כולם בתעשיית האלקטרוניקה, המגיפה הגבירה את הביקוש ל גאדג'טים לעבודה מהבית ומוצרי בידור, ובמקביל אילצה את סגירת המפעלים המייצרים את אותם פריטים.
בנוסף, קוואלקום נאלצת להתמודד עם ביקוש מוגבר בתחום הסלולאר בזכות הסנקציות המתמשכות נגד Huawei. חטיבת HiSilicon של Huawei הייתה אחת מהמתחרות הספציפיות של קוואלקום ב- SoC לאנדרואיד(יחד עם קו Exynos של סמסונג), ו- Huawei עבדה זמן רב כדי לארגן מחדש את שרשרת האספקה כך שלא תצטרך להשתמש בציוד אמריקני.
הסנקציות האמריקאיות נגד Huawei גרמו לכך שהיא לא הצליחה להשיג אספקה קבועה של שבבים, ונתח השוק שלה צנח (אפילו בסין) . החברות שעובדות על הדור הישן של ווואווי עדין מורשות למכור שבבים לחברה הסינית ולכן הביקוש להם עולה.
בעיה נוספת היתה גל הקור הקיצוני שפגע ברשת החשמל של טקסס, דבר זה אילץ את סמסונג להשבית את המפעל שלה באוסטין מה-16 בפברואר ולא תחדש אותו לפני אמצע אפריל מאחר וחברות החשמל המקומיות מבקשות להימנע מעומסים כדי לאפשר אספקה שוטפת לבתים. הלקוחות העיקריים שלו הם קוואלקום וטסלה.