קוונטום מאשינס הודיעה כי קיבלה תוספת של 20 מיליון דולר לסבב השקעה בסך 50 מיליון דולר שהתבצע בספטמבר 2021.
קוונטום מאשינס הודיעה כי קיבלה תוספת של 20 מיליון דולר לסבב השקעה בסך 50 מיליון דולר שהתבצע בספטמבר 2021. בתוך כך הכריז מנכ"ל החברה איתמר סיוון
בתוך כך אמר המייסד השותף והמנכ"ל איתמר סיוון בראיון ל-Thecrunch כי לחברה יש כיום 280 לקוחות בממשלות, אוניברסיטאות ותאגידים ב-20 מדינות ברחבי העולם. החברה מפרטת באתר האינטרנט שלה עדויות ממגוון מוסדות, כולל אוניברסיטת הרווארד, מכון ויצמן למדע, האוניברסיטה הלאומית בסיאול, ENS Lyon, USC ו-CEA Saclay, "וכנראה שאפשר לנחש בבטחה שהעדויות האלה הן מלקוחות." מציינים עורכי האתר הטכנולוגי.
סיוון הוסיף כי המשבר הכלכלי העולמי לא משפיע על החברה משום שמדינות רבות נמצאות כיום בתהליך של בניית מחשבים קוונטיים. “ממשלות ועסקים מזהים את הפוטנציאל המהפכני של מחשוב קוונטי, והם משקיעים כבר כיום כדי למצב את הארגונים שלהם בחזית המהפכה הקוונטית. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להם להפיק את המיטב מההשקעה שלהם במיחשוב קוונטי, כבר כיום. הארכיטקטורה הסקאלאבילית והגמישה שלנו מבטיחה שהתשתית הקוונטית שלהם תהיה תואמת לטכנולוגיות העתידיות.”
בחודש יולי, 2022, נבחרה קוונטום מאשינס על ידי רשות החדשנות להוביל את הקמת מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי, בתקציב כולל של 200 מיליון שקל לשלוש שנים. מרכז המחשוב הקוונטי, המהווה חלק ממיזם הקוונטום הלאומי, יאפשר גישה לביצוע מחקר ופיתוח בכל שכבות החומרה והתוכנה בשלוש טכנולוגיות עיבוד קוונטי שונות.
המרכז נועד לאפשר מתן שירות מחקר ופיתוח לכלל סביבת החדשנות הישראלית עבור פיתוחים כגון מעבדים קוונטים ייעודיים למגוון אלגוריתמים, פיתוח טופולוגיות מעבד ל-VQA לפתרון בעיות אופטימיזציה, אלגוריתמיקה להנדסת אותות הבקרה לשיפור התמודדות עם רעש ושיפור ביצועי עיבוד אות, פיתוח טכנולוגיות קישוריות(Interconnect) בין רכיבים, פיתוח טכניקות ואלגוריתמים לתיקון שגיאות ועוד.
כזכור בשנה שעברה הכריזה קוונטום מאשינס על רכישת QDevil, חברה דנית שבנתה כלים שיעזרו לשלוט בחלקים של התהליך הקוונטי. החברה החדשה אמורה להשתלב עם פלטפורמת מכונות הקוונטים הקיימת. החברה התפצלה לשתי חטיבות כתוצאה מכך: בקרה קוונטית ואלקטרוניקה קוונטית.