החברה הפועלת ברחובות, שהוקמה על ידי עודד מלמד, גיל סמו, דן צ'רש ופרופסור ברק דיין – מדען בכיר ומייסד וראש המעבדה לאופטיקה קוונטית במכון ויצמן למדע – מתכוונת לאפשר את הרחבת המחשבים הקוונטיים למיליוני קיוביטים באמצעות הטכנולוגיה הפוטונית הקניינית שלה. כיום מעסיקה החברה עשרים וחמישה פיזיקאים ומהנדסים, 15 מהם בעלי תואר דוקטור
Quantum Source, סטארט-אפ ישראלי בתחום המחשוב הקוונטי, יצא מהצללים עם סבב גיוס סיד בהיקף של 15 מיליון דולר בהובלת גרוב ונצ'רס, פיטנגו פירסט ו-Eclipse Ventures.
החברה, שהוקמה על ידי עודד מלמד, גיל סמו, דן צ'רש ופרופסור ברק דיין – מדען בכיר ומייסד וראש המעבדה לאופטיקה קוונטית במכון ויצמן למדע – מתכוונת לאפשר את הרחבת המחשבים הקוונטיים למיליוני קיוביטים באמצעות הטכנולוגיה הפוטונית הקניינית שלה. כיום מעסיקה החברה עשרים וחמישה פיזיקאים ומהנדסים, 15 מהם בעלי תואר דוקטור.
"ההבדל בין מחשבים קוונטיים קטנים שמפותחים כיום, עם עשרות או מאות קיוביטים, לבין בניית מחשבים קוונטיים יעילים ורחבי היקף עם מיליוני קיוביטים הוא עצום", אמר עודד מלמד, מנכ"ל Quantum Source ואחד מארבעת המייסדים השותפים. "הטכנולוגיה הקוונטית הפוטונית ש-Quantum Source מפתחת תאפשר קפיצת מדרגה דרמטית ומימוש של מערכות מחשב קוונטיות עם מיליוני קיוביטים. למחשבים קוונטיים חדשים אלה בקנה מידה מלא תהיה השפעה משמעותית על תעשיות רבות, והם יפתרו בעיות שבעבר לא היו אפשריות מבחינה חישובית במגזרים רבים, כגון פיתוח תרופות וחומרים, פיננסים ואבטחת סייבר".
שזירה קוונטית
קוונטום סורס טוענת שהגישה שלהם נבדלת משיטות אחרות. באמצעות השיטה שלהם לשזירת פוטונים, אחד האתגרים המרכזיים ליצירת קיוביטים שימושיים. אנו מבינים שהם מתכננים לפתח שבבים שניתן לייצר ללא מתקנים ייעודיים ואינם דורשים קירור – תנאי מוקדם לקיוביטים רבים אחרים.
החזון של החברה הוא לבנות מחשבים קוונטיים שיכולים להתרחב למיליוני קיוביטים, כמות שרבים בתעשייה רואים בה תנאי מוקדם ליישומים משמעותיים כמו גילוי תרופות טוב יותר.